onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
onze-img

Vegan Health

 • Jouw dagelijkse all-in-one vegan supplement
 • Afgestemd op de vegan/vegetarische leefstijl
 • Bron van L-Lysine, vitamines en mineralen
onze-img

Fatburner

 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Activeert de natuurlijke energie
 • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine
onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen

Sporten en vitamines om je weerstand te verhogen

Nicky Butter 21 januari 2021
Sporten en vitamines om je weerstand te verhogen

Sporten is juist nu súperbelangrijk. Regelmatig bewegen verbetert namelijk je immuunsysteem, blijkt uit onderzoek. Ook verschillende vitamines zorgen mede voor een goede weerstand en kunnen je weerstand verhogen. Voor zowel sporten als vitamines geldt: hoe meer hoe beter, gaat niet op. Wij leggen uit hoe dit precies zit.

Bewegen is gezond

Waarom is bewegen eigenlijk zo gezond? Dat komt vooral doordat je energie verbrandt als je beweegt. Beweeg je te weinig, dan verbrand je dus weinig energie. Beweging heeft dus
een positief effect op je gewicht. Ook heel belangrijk: je voelt je veel beter als je actief bent, doordat je conditie verbetert.

Weerstand verhogen met voeding

Door de juiste voeding tot je te nemen kun je de weerstand verhogen. Denk daarbij aan voeding welke antioxidanten bevatten zoals kurkuma, gember, broccoli, rode peper, blauwe bessen etc. Maar ook voeding welke veel vitamine C bevatten, dit zijn met name citrusvruchten als limoen, sinaasappel, citroen etc. Ook groentes als paprika, tomaat en zoete aardappel bevatten veel vitamine C. Vitamine C ondersteunt de afweer van je lichaam.

Boost je immuunsysteem

Stilzitten is funest voor je immuunsysteem. Tijd om je immuunsysteem te boosten. Neuropsycholoog Erik Scherder legt het in het Algemeen Dagblad heel duidelijk uit:

‘Als je matig intensief beweegt, stijgt het aantal t-cellen en nk-cellen, oftewel natural killers, in je lichaam. Dat zijn de cellen die virussen aanpakken. Je hoeft niet buiten je grenzen te gaan, maar kom uit die stoel. Ga de trap een paar keerextra op en af, maak een wandeling.’

Dus als je op de bank blijft hangen, dan val je niet alleen zelf, maar valt ook je immuunsysteem in slaap. Ben jij actief, dan is je afweersysteem dat ook.

Dip na een flinke inspanning

Oké, bewegen is goed. Dus nog meer bewegen is vast nóg beter? Stop! Voordat je een marathon gaat lopen of gaat trainen voor een Iron Man; dat is niet helemaal waar.
Onderzoekers hebben namelijk vastgesteld dat topsporters in een periode van intensieve training vaak veel vatbaarder zijn voor infecties. Dat wijst erop dat intensief sporten de weerstand ook kan verminderen. Door een intensieve training kan er een tijdelijke dip in je weerstand ontstaan. Dat betekent natuurlijk niet dat je nooit een keer lekker diep mag gaan tijdens een training, maar doe dit niet te vaak. Luister goed naar je lichaam en zorg voor een goed herstel na de training.

Weerstand verhogen met vitamines

Denk je aan herstel na een training, dan denk je waarschijnlijk ook aan vitamines. Vitamines zijn altijd belangrijk en krijg je binnen als je iedere dag gezond eet. Maar wat doen die
vitamines en mineralen precies als het gaat om de weerstand? Goede vraag! Dat is bij iedere vitamine net een klein beetje anders.

 • Vitamine A
  Vitamine A is belangrijk voor de huid en de slijmvliezen. Dat is meteen de eerste verdedigingslinie in het afweersysteem. Deze vitamine zorgt bovendien voor de aanmaak
  van t-cellen, die ook een belangrijk onderdeel zijn van het immuunsysteem.
 • Vitamine B6
  Deze vitamine draagt ook bij aan het aanmaken van afweercellen. Een tekort aan deze vitamine zorgt ervoor dat er minder van deze cellen worden aangemaakt.
 • Vitamine B11
  Vitamine B11 is beter bekend als foliumzuur. Soms wordt vitamine B11 ook als vitamine B9 aangeduid. Vitamine B11 heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.
 • Vitamine B12
  Deze vitamine helpt het immuunsysteem van de lichaamscellen door de betrokkenheid bij de aanmaak van het erfelijk materiaal, oftewel ons DNA.
 • Vitamine C
  Deze vitamine heeft een positief effect op de weerstand tijdens en na fysieke inspanning. Ook is vitamine C belangrijk voor de huid.
 • Vitamine D
  Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand, doordat deze vitamine de aanmaak van bepaalde eiwitten stimuleer

Hoe meer hoe beter?

Net als bij bewegen geldt ook bij vitamines: overdrijf niet! Hoe meer vitamines hoe beter de weerstand gaat echt niet op. Je dagelijkse voeding is de basis. Daarnaast kun je iets extra’s
nemen ter aanvulling om zeker te weten dat je alle vitamines binnenkrijgt.

Weerstand verhogende supplementen

We hebben nu geleerd dat je met voeding en beweging jouw immuunsysteem kunt versterken en verhogen. Daarnaast zijn er ook nog aanvullingen zoals supplementen. Wil jij naast gezonde basis voeding je lichaam extra vitamines aanvullen? Skin Collagen van SUPP24 bevat vitamines A,B6,B12,C en D. Je neemt dit supplement elke ochtend als shot, en je hoeft verder helemaal nergens meer aan te denken. Top toch? Daarnaast is dit shotje ook nog eens super goed voor je huid, haar en nagels door het toegevoegde viscollageen, hyaluronzuur en mineralen.

Op zoek naar een vegan variant? De Vegan Health shot bevat de belangrijke vitamine B6,B12, vitamine C en vegan vitamine D (uit korstmos). Naast deze vitamines bevat de shot gember extract, magnesium, zink, jodium en biotine! Perfectly healthy en 100% vegan.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons