0

Slabootje met gehaktvulling

Vind jij lunchen met een salade ook erg lekker? Slabootjes zijn ideaal om te vullen met allemaal lekkers. En het grote voordeel van een slabootje , je eet ze zo uit het handje, alsof het een wrap is. Een slawrap dan zeg maar.

Ingrediënten voor 4 slabootjes

  • 1 krop ijsbergsla
  • 250 gram kalkoengehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • ½ rode peper
  • Cherry tomaatjes
  • 3 stengels bosui
  • 1 eetlepel kokosolie of olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Volg de 4 stappen voor het maken van een slabootje

  1. Snijd de ui, bosui en tomaatjes in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Snijd de rode peper doormidden en haal de zaadlijst eruit, gebruik de hoeveelheid die jij lekker vindt en snijd dat in hele kleine stukjes.
  2. Haal voorzichtig de grote bladeren van de kropsla 1 voor een eraf en leg ze neer zonder dat ze scheuren, dep ze droog met een keukenpapiertje.
  3. Verwarm de kokosolie in een pan, voeg de groente toe als de olie heet genoeg is. Voeg na een paar minuten het gehakt toe en haal dit met een spatel uit elkaar. Giet na een tijdje het vet af uit de pan en zet de pan weer terug op het vuur tot dat het gehakt gaar is. Voeg nog wat zout en peper toe voor wat extra smaak.
  4. Leg een grootblad sla op een bord (of twee op elkaar voor extra stevigheid). Leg het gehakt op de bladeren en rol het slablad voorzichtig dubbel.

Tip: Deze slabootjes zijn ook hartstikke lekker met gamba’s en mango of kleine Hollandse garnalen!