onze-img

Skin Collagen

  • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
  • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
  • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
  • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
onze-img

Fatburner

  • Bevordert de energiestofwisseling
  • Activeert de natuurlijke energie
  • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine

Schoonheidsslaapje: Is het een feit of fabel?

Nicky Butter 12 november 2019
Schoonheidsslaapje: Is het een feit of fabel?

Schoonheidsslaapje: Is het een feit of fabel? Wij geven voor eens en voor altijd antwoord op de vraag. 

We kennen het allemaal wel; die spannende serie of film laat ons net een uurtje te laat naar bed gaan. Moet kunnen, maar zeker niet te vaak… Slaaptekort zorgt er namelijk voor dat we er ouder uitzien, de huid is bleker en we hebben meer last van rimpels, lijntjes, hangende mondhoeken, wallen en donkere kringen. Onderzoek heeft aangetoond dat langdurig slaaptekort direct bijdraagt aan vroegtijdige huidveroudering. Hoe dit precies werkt? Je leest het in onze nieuwe blog!

Wat er gebeurt met je huid als je geen schoonheidsslaapje doet

Wel of geen schoonheidsslaapje?  Slaaptekort heeft een aantal gevolgen voor de huid en het lichaam, namelijk:

Verhoogde cortisol aanmaak

Wanneer we te weinig slapen, maakt het lichaam cortisol aan. Dit is een hormoon dat ook wordt aangemaakt wanneer we stress hebben. Het zorgt ervoor dat het lichaam alert blijft, een tijdelijke verhoging van cortisol is dus geen probleem. Heb je een langere periode minder goed geslapen? Dan is het cortisolgehalte te hoog, met ontstekingen (zoals puistjes) als gevolg. Daarnaast zorgt dit hormoon er ook voor dat de talgproductie wordt gestimuleerd, waardoor je sneller last hebt van een vette huid en acne.

Tegelijkertijd zorgt te veel cortisol voor een vermindering van hyaluronzuur in de huid. Hyaluronzuur houdt de huid gehydrateerd en stevig. Minder HL betekent dus meer rimpels, lijntjes en een droge, doffe huid.

Verminderde productie van melatonine

Melatonine is een ander hormoon dat ook van invloed is op de huid. Melatonine wordt door het lichaam geproduceerd wanneer het buiten donkerder wordt, zodat we lekker kunnen slapen. Wanneer het buiten weer lichter wordt, stopt deze productie.

Mensen die niet voldoende slapen, hebben een verstoorde productie van melatonine. Helaas heeft dit invloed op de huid, melatonine is namelijk een opruimer van vrije radicalen. Het beschermt daardoor tegen celschade, helpt de huid herstellen en zorgt ervoor dat de huid nieuw collageen aanmaakt.

Regeneratieproces raakt verstoort

Tijdens je slaap vernieuwt de huid, dit wordt ook wel regeneratie genoemd. Terwijl je lichaam rust, krijgt de bloedcirculatie van onze huid een extra boost waardoor je bloedbaan meer vitamines en voedingstoffen kan vervoeren en de celdeling gestimuleerd wordt.  Een verstoort regeneratieproces betekent dat de huid minder goed in staat is zichzelf te herstellen, waardoor je langer last hebt van irritaties of ontstekingen. Daarnaast worden er minder nieuwe en gezonde cellen aangemaakt.

Uit onderzoek is gebleken dat de celdeling het hoogst is gedurende één uur ’s nachts. Op dit moment van de nacht is de huid dus druk bezig met het produceren van nieuwe cellen.

Om vijf uur s’ nachts is de bloedcirculatie het meest actief. Hierdoor kunnen voedingsstoffen aangevoerd worden of kunnen toxines afgevoerd worden.

Een schoonheidsslaapje is dus zeker geen fabel. Zorg dat je voldoende slaapt, zodat je zolang mogelijk geniet van een jeugdige en gezonde huid!

Elke ochtend wakker worden met een beautyshot

Zware nacht gehad en last van vouwen in je gezicht? Geef je huid een boost met Skin Collagen!

Skin Collagen is een handig kant en klaar 60ml shot boordevol marine collageen, hyaluronzuur, vitamine A,B,C,D,E,K en mineralen zoals zink, magnesium en selenium. Neem dagelijks voor het ontbijt één shot om het lichaam iedere dag opnieuw te voorzien van essentiële stoffen.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons