onze-img

Skin Collagen

  • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
  • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
  • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
  • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
onze-img

Protein 20gr

  • Eiwit shot voor sporters van elk niveau
  • Draagt bij aan het behoud en groei van spiermassa
  • Snel en makkelijk herstellen na je training of workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS

3 redenen waarom jij meer eiwitten zou moeten innemen

Nicky Butter 16 mei 2019
3 redenen waarom jij meer eiwitten zou moeten innemen

We kunnen niet zonder ze leven. Eiwitten worden gedeeltelijk aangemaakt door ons lichaam, ze bouwen alle nieuwe cellen op. Dit is een voortdurend proces in je lichaam. Het proces gebeurt in je lever, darmen en spierweefsel, waarbij aminozuren uit afgebroken eiwit deels worden gerecycled om nieuwe eiwitten te maken en een deel verloren gaat. Toch is het nog steeds heel belangrijk ook via je voeding of supplementen jouw eiwitten binnen te krijgen.

Voedsel dat rijk is aan proteïne en dat bovenal gezond is, zijn vis, noten, vlees etc. Iedereen heeft het er over, ”veel eiwitrijk eten”. Maar waarom wordt er over de effecten daarvan eigenlijk nooit zo uitgebreid verteld?

Eiwitten voor sport en spieren

Deze zag je vast al aankomen. Mensen die een actieve levensstijl hebben zullen meer eiwitten moeten eten. Eiwitten zorgen voor de opbouw en herstel van spieren. Een gemakkelijke eiwitbron na het sporten is SUPP24 Protein.

SUPP24 Protein bestaat uit een mix van gehydroliseerd collageen en whey eiwit. Gehydroliseerd houdt in dat de eiwitten (die bestaan uit 20 aminozuren) in kleine stukjes worden geknipt. Doordat ze zo klein zijn worden ze supersnel opgenomen in je lichaam.

Enkele onderzoeken geven aan dat dit proces in 15 minuten voltooid werd. Als je kijkt naar een reguliere shake dan kan dit soms wel een uur tot anderhalf uur zijn. Gehydroliseerde eiwitten hebben als voordeel dat ze echt stukken sneller in je spieren aanwezig zijn en daardoor ook bijdragen aan een beter herstel. Daarbij wordt maar liefst 95% verteerd door het lichaam terwijl dit met een reguliere eiwitshake soms maar 75 a 80% is. Met SUPP24 krijg je dus duidelijk meer eiwit binnen, oftwel meer waar voor je geld.

Mooier(e) haar, huid en nagels

De cellen van onze huid sterven continu af en worden ook telkens weer vernieuwd. Daarom is het belangrijk dat bij de vernieuwing van die cellen er voldoende eiwitten aangevoerd worden. Collageen is een van de belangrijkste eiwitten in bindweefsel maar ook het meest overvloedige eiwit in je lichaam. De hoeveelheid of het tekort van dit eiwit zorgt er voor een groot gedeelte voor hoe jouw haar, nagels en huid er uit ziet.

Het wordt vaak beschouwd als de “lijm die het lichaam bij elkaar houdt”. Hoe ouder je wordt, des te minder ervan aanwezig is in je lichaam. Dat zorgt ervoor dat fijne lijntjes, droogheid, doffigheid zich steeds meer toont. Ook neemt de sterkte van het haar en de nagels af. Daarnaast heeft het ook invloed op bijvoorbeeld de spijsvertering, hormoonhuishouding en het immuunsysteem.

Een manier om collageen binnen te krijgen is uiteraard via je voeding, maar kan ook door middel van supplementen. SUPP24 Skin Collagen is een vernieuwend beautyproduct, dat je huid soepel houdt, de vorming van rimpels tegengaat en het verouderen van je huid vertraagt. Elk 60ml flesje zitten boordevol collageen, dé bouwstof van je lichaam en daarmee dus ook huid, haar en nagels.

Eiwitten nemen je hongergevoel weg

Eiwitten hebben als eigenschap dat ze goed verzadigen. Een gezonde snack, zoals een hoopje amandelnoten, zitten vol met eiwitten! Door de betere verzadiging blijft de bloedsuikerspiegel beter stabiel en je zal niet zo snel weer honger krijgen.

Eiwitrijk tussendoortje nodig? Stop SUPP24 Protein in je tas. Naast je bakje verse fruit, mealprep van gisteravond en een stuk komkommer, is een shot van SUPP24 een gemakkelijke eiwitbron. Zo zorg je dat je snel verzadigd bent en het daarmee dus ook makkelijker wordt voor jou om gewenste kilo’s kwijt te raken.

Wil je graag meer weten over onze supplementen? We beantwoorden graag al je mogelijke vragen hier!

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons