0

3 redenen waarom jij meer eiwitten zou moeten innemen

Je kunt gewoon niet zonder ze

We kunnen niet zonder ze leven. Enkele eiwitten worden aangemaakt door ons lichaam, maar de rest moeten we uitsluitend uit voeding of supplementen halen! Voedsel dat rijk is aan proteïnen, en dat bovenal gezond is, zijn vis, noten, vlees etc. Iedereen heeft het er over, je moet veel eiwitrijk eten. Maar waarom word daar eigenlijk nooit zo uitgebreid over verteld?

Sport en Spieren

Deze zag je vast al aankomen. Mensen die een actieve levensstijl hebben zullen meer eiwitten moeten eten. Eiwitten zorgen voor de opbouw en herstel van spieren.
Een gemakkelijke eiwitbron na het sporten : SUPP24 Protein shot.

SUPP24 Protein shots bestaat uit een mix van gehydrolyseerde collageen en whey eiwit. Daarnaast zit er ook een vitamine B complex in wat goed is voor de weerstand, energie, etc.

Gehydrolyseerd betekent dat de eiwitten (die bestaan uit 20 aminozuren) in kleine stukjes worden geknipt. Doordat ze zo klein zijn worden ze supersnel opgenomen in je lichaam. Enkele onderzoeken geven aan soms al met 15 minuten. Als je kijkt naar een reguliere shake dan kan dit soms wel een uur tot anderhalf uur zijn. Gehydrolyseerd heeft dus als voordeel dat het echt stukken sneller in je spieren aanwezig is en daardoor ook bijdraagt aan een beter herstel. Mensen geven aan dat hun spierpijn echt stukken minder is omdat ze sneller herstellen.

Daarbij wordt maar liefst 95% verteerd door het lichaam terwijl dit met een regulier shake soms maar 75 a 80% is. Met onze shots krijg je dus uiteindelijk meer eiwit binnen.

Mooier(e) haar, huid en nagels

De cellen van onze huid sterven continue af en worden telkens weer vernieuwd. Daarom is het belangrijk dat bij de vernieuwing van die cellen er voldoende eiwitten aangevoerd worden. Is dat niet het geval, dan gaat de huid er grauw uitzien en wondjes zullen minder snel genezen. Ook je nagels gaan véél trager groeien en zullen veel gemakkelijker afbreken.

Collageen is een van de belangrijkste structurele eiwitten in bindweefsel maar ook het meest overvloedige eiwit in je lichaam. De hoeveelheid of het tekort van dit eiwit zorgt er voor een groot gedeelte voor hoe jouw haar,nagels en huid er uit ziet.

Het wordt vaak beschouwd als de “lijm die het lichaam bij elkaar houdt”.  Het is verantwoordelijk voor het in stand houden van de kracht en flexibiliteit van o.a beenderen, gewrichten, huid, aanhechtingen, pezen, haar, nagels, bloedvaten en ogen. Omdat het zelf herstellend vermogen van dit eiwit met de leeftijd achteruit gaat, wordt deze gemakkelijk opneembare vorm van collageen gebruikt om dit proces te ondersteunen. De aminozuren die in collageen voorkomen zijn echter niet alleen de bouwstenen van verschillende structuren, ze zijn ook essentieel voor het goed verlopen van vrijwel alle processen in het menselijk lichaam. Hieronder vallen bijvoorbeeld de spijsvertering en het immuunsysteem.

Collageen is een belangrijke bouwstof voor het herstel en vernieuwing van weefsel, spieren en botten na training. Vanwege de neutrale smaak kan je het makkelijk mengen met andere voedingsmiddelen en shakes. Collageen was vroeger beschikbaar in vele maaltijden zoals bouillon van botten of gestoofd orgaanvlees. Tegenwoordig heeft de gemiddelde persoon echter nauwelijks nog collageen in zijn voedsel.

Eiwitten nemen je hongergevoel weg

Eiwitten hebben als eigenschap dat ze goed verzadigen. Een gezonde snack, zoals een hoopje amandelnoten, zitten vol met proteïnen! Door de betere verzadiging blijft de bloedsuikerspiegel beter stabiel en je zal niet zo snel terug honger krijgen.

Ook kun je bij geval van hongernood een shot gebruiken, stop het shotje in je tas. Naast je bakje verse fruit, mealprep van gisteravond en een stuk komkommer is de shot van SUPP24 en gemakkelijke eiwitbron.
Zo zorg je dat je snel verzadigd bent en het makkelijker word voor jou om eventuele gewenste kilo’s kwijt te raken.

Ben je getriggerd door deze tekst en wil je graag meer weten over het product. Klik dan hier!