Oosterse salade met Ossenhaas : Een super makkelijk recept, bomvol met eiwitten. Liever wat sneller je eiwitten binnen krijgen? Klik dan hier.
Ingrediënten voor 2 personen
- 300 gram ossenhaas (of ander rundvlees zoals rosbief)
- 1 rode ui
- 3 wortels (rasp)
- Taugé
- 4 bosuitjes
- 300 gram spinazie of salade naar keuze
- 1 eetlepel sesamzaad
- Kokosolie om in te bakken
Dressing Salade
- ½ limoen (sap)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel honing
- één eetlepel vissaus
- Optioneel: 1 chilipeper in ringetjes
Marinade voor de ossenhaas
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel ketjap
- 1 teentje knoflook
- ½ limoen (sap)
- 1 theelepel honing
- Peper
- Optioneel: gember (fijn geraspt)
Bereiding
- Bereid eerst de marinade, meng hiervoor alle ingrediënten van de marinade goed door elkaar. Haal het vlees aan alle kanten door de marinade en laat het rusten in de marinade, keer af en toe om.
- Snijd nu alle ingrediënten, pel de rode ui en snijd deze in ringen, snijd de bosuitjes ook in ringetjes en rasp de wortelen.
- Doe alle ingrediënten van de saus in een pannetje op laag vuur en roer alles goed door elkaar, let op dat het niet gaat koken. Als alles goed gemengd is zet je het vuur uit.
- Zet nu een andere pan op het vuur met een klein beetje kokosolie. Bak hierin de ossenhaas samen met de marinade. Bak de ossenhaas in een paar minuutjes aan alle kanten bruin, maar van binnen nog rood.
- Leg op de borden wat spinazie, leg hierop de rode ui, wortel en taugé. Snijd de ossenhaas in reepjes en leg het vlees op de salade.
- Pak nu het pannetje met de saus en giet deze over het vlees en de salade. Strooi als laatste nog wat sesamzaad over de salade en eet smakelijk!
Bron : Gezonde Recepten
Volg ons