Ratatouille is een gerecht dat bestaat uit gestoofde groenten. Daarmee past het absoluut in een gezonde levensstijl en bevat het geen overbodige ingrediënten. Vaak word er rode wijn aan toegevoegd maar, wij kiezen natuurlijk voor de gezonde variant van de ratatouille!
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 4 tomaten
- 2 grote rode uien
- 1 sjalot
- 1 blikje tomatenpuree
- 3 teentjes knoflook
- Verse kruiden naar keuze (rozemarijn, tijm, oregano)
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding van de ratatouille
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Snijd de rode uien, tomaten, courgette en aubergine in gelijke plakjes. Snijd de aubergine wel iets dunner dan de rest anders wordt deze niet gaar.
- Snipper de sjalot en de knoflook, zet een pan met een scheutje olie op het vuur en bak de knoflook en de sjalot kort in de pan. Voeg als laatste het blikje tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.
- Pak een grote (ronde) ovenschaal en leg hier om en om een plak courgette, tomaat, aubergine en rode ui neer. Herhaal dit tot dat alle plakjes groente op zijn.
- Steek hier en daar nog een takje rozemarijn of tijm ertussen en giet af met het knoflook-tomaten mengsel van stap 2.
- Doe er naar smaak nog wat peper en zout overheen en zet ongeveer 40 minuten op 180 graden in de oven. Laat de ratatouille een klein beetje afkoelen en serveren maar!
Bron : Gezonde Recepten
Volg ons