onze-img

Daily Clean

  • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
  • Vermindert stress en vermoeidheid
  • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen

Gegrilde zalm en spinazie met Hüttenkäse-ravigotesaus

Nicky Butter 12 oktober 2017
Gegrilde zalm en spinazie met Hüttenkäse-ravigotesaus

Hoe tof is dit recept! Zalm met Hüttenkäse – ravigotesaus. Super lekker en ook nog eens gezond. Misschien wat minder bekend, maar Hüttenkäse, ook wel cottage cheese, is een enorm gezond product met veel eiwitten. Hüttenkäse is een jonge kaas die niet gerijpt of gekleurd wordt. Omdat dit product veel eiwitten bevat, maar slechts een klein beetje vet en koolhydraten is het uitermate geschikt voor mensen die willen afvallen

Dit recept maken wij zeker vanavond als avondmaaltje. MMMH.. Enjoy!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 350 gram zalmfilet
  • Citroensap
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram spinazie
  • Zout en peper

Ingrediënten voor de saus

  • ½ ui
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 augurk
  • ½ eetlepel gehakte peterselie
  • 100 gram Hüttenkäse

Bereiding

  1. Besprenkel de zalm met wat citroensap en peper, laat even rusten.
  2. Maak nu de saus, hak de halve ui, kappertjes en augurk zo fijn mogelijk. Meng dit met de Hüttenkäse en fijngehakte peterselie.
  3. Verwarm een grill(pan), als de grill(pan) heet is leg je de zalm er voorzichtig op en bak ze 10 tot 15 minuten (de helft korter als je ze onder een grill doet).
  4. Verwarm een pan om de spinazie in te roerbakken. Pers de knoflook, snijd de sjalot fijn en doe deze in de pan waar de spinazie in gaat, bak kort en voeg daarna de spinazie toe, blijf goed mengen zodat al de spinazie overal slinkt.
  5. Leg de spinazie op een bord en leg de zalm als deze gaar is er bovenop. Daar bovenop doe je de Hüttenkäse-ravigotesaus en eventueel nog wat extra citroensap.

Berekende macro´s gegrilde zalm, spinazie met saus

Zalmfilet met hüttenkäse saus Kcal Khd Eiwit vet
Ingrediënten voor 2 personen:
 350 gram zalmfilet 735 3,5 73,5 49
Citroensap (10ml) 5 0,8 0 0
 1 sjalot  (50 gram) 36 8,5 1,3 0,1
1 teentje knoflook (5 gram) 3 0,6 0,1 0,1
400 gram spinazie 40 2 2 2
Zout en peper
Ingrediënten voor de saus:
 1 sjalot  (50 gram) 36 8,5 1,3 0,1
 1 eetlepel kappertjes (25 gram) 11 1,5 0,8 0,2
 1 augurk 3 0,6 0,2 0
  ½ eetlepel gehakte peterselie (10 gram) 3 0,2 0,5 0
       100 gram Hüttenkäse 102 4,1 12 4,2
Totaal 974 30,3 91,7 55,7
Per persoon 487 15,15 45,85 27,85

Bron : Gezonde Recepten

Meer weten over Macro’s? Klik hier!

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons