Cashewnoten Repen: Cashewnoten per 100 gr : 553 calorieën, 18 gr eiwitten, 33 gr koolhydraten, 44 gr vetten.
Cashewnoten zijn ontzettend veelzijdig en vormen ze een smaakvolle aanvulling op veel maaltijden en snacks. Je kunt cashews in zowel hartige als zoete gerechten verwerken. Deze heerlijke snack is dus lekker gezond en zorgt dat jij je dagelijkse portie aan koper binnen krijgt, koper heeft je lichaam weer nodig om ijzer goed te kunnen verwerken.
Ingrediënten voor 8 repen
- 130 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten
- 10 dadels zonder pit
- ½ banaan
- 1 theelepel vanillepoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel kokosolie
Bereiding
- Ontpit de dadels en smelt de kokosolie in een pannetje.
- Doe de cashewnoten eerst in de keukenmachine en laat even draaien tot ze fijn gemalen zijn. Haal ze uit de keukenmachine en doe ze in een bakje.
- Doe nu de ontpitte dadels in de keukenmachine en laat een paar minuten draaien zodat ze echt goed gemalen zijn, dit kan best even duren. Wanneer ze goed gemalen zijn voeg dan de halve banaan toe en de kokosolie. Laat weer even draaien.
- Voeg nu de gemalen cashewnoten, vanillepoeder en kaneel toe en laat weer goed draaien in de keukenmachine.
- Pak een plat bakblik en bekleed het met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem en druk overal goed aan. Snijd vast in repen met een scherp met zodat je de repen dadelijk makkelijk kunt los krijgen.
Zet het bakblik minimaal een tot twee uur in de koelkast en geniet daarna van je heerlijke cashewnoten ontbijtrepen. Ze zijn ongeveer 3 dagen houdbaar.
Bron : Gezonde Recepten
Volg ons