Bananenbrood met noten, gezond en zonder toegevoegde suikers

Bananenbrood is een gezonde variatie op een zoete snack en heel eenvoudig om zelf te maken. Een echte hype op het moment!

Bananenbrood lijkt op bananencake, maar is een stuk gezonder en minder vet dan je van normale cake gewend bent. Eet het niet te vaak, want het bevat zo’n 100 kcal per plakje en heeft evenveel suikers als een normale cake. Dit zijn wel natuurlijke suikers.

Ingrediënten voor 1 bananenbrood (10 plakjes):

  • 3 grote rijpe bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 40 gram walnoten
  • 40 gram hazelnoten
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Merg van 1 vanille stokje (of vanille poeder ongezoet)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de bananen met een vork (of als je in het bezit bent van een keukenmachine, kan je daar gebruik van maken).
  3. Klop de eieren luchtig in een grote kom, als het een luchtig mengsel is geworden voeg je het amandelmeel en vanille toe. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes in zitten.
  4. Voeg de geprakte bananen toe en meng alles door elkaar.
  5. Hak de walnoten en hazelnoten (of andere noten naar smaak) grof en doe deze ook in het beslag samen met het bakpoeder en wat zout .
  6. Doe een vel bakpapier in de cakevorm en giet het mengsel erin.
  7. Plaats de cakevorm voor ongeveer 55 minuten in de oven.
  8. Kijk of de cake gaar is en haal deze dan voorzichtig uit de cakevorm, laat 10 minuten afkoelen, dan wordt het ‘brood’ wat harder.

Tip 1: Voor de afwisseling kan je er ook wat rauwe cacaopoeder door doen, wat pindakaas op smeren of wat kokosmelk door het beslag doen!

Tip 2: Je kunt bananenbrood ook invriezen. Zo kun je in een keer bereiden, gelijk iets meer maken. Dit kun je in plakjes snijden en het dan per plak invriezen. Als je naar je werk gaat kun je dan lekker makkelijk en snel een plakje uit de diepvries meenemen!

Bron : Gezonde Recepten