In principe is de Portobello burger geen burger want het is geen vlees. En in het recept maak je gebruik een paar sneeën wit brood in plaats van een bolletje. Maar het is wel een gezonde, lekkere variant op de hamburger. Ook als je geen vleeseter bent is het tof als je toch een ”hamburgertje” mee kan pikken.
De portobello is een paddenstoel met een chique naam, hoewel deze in feite niet meer is dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon.
Ingrediënten voor 4 portobello burgers
- 1 geperst teentje knoflook
- ½ theelepel zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 portobello champignons
- 8 flinke sneeën wit brood, liefst iets dikker dan normaal
- 1 rode paprika, in plakken
- 2 tomaten in stukjes
- 75-100 gram gebrokkelde fetakaas
- 4 olijven in kleine stukjes
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- ½ theelepel oregano
- 1 klein zakje gemixte sla
Bereiding
- Meng de knoflook en de zout tot een pasta, doe hierbij 1 eetlepel olie in een klein kommetje
- Maak de portobello champignons schoon en snij van elke het kapje eraf.
- Smeer de mix van olijfolie, zout en knoflook over de champignons en 1 kant van het brood
- Gril de champignons en de paprika in 4 minuten per kant
- Snij de paprika in kleine stukjes en mix dit met de tomaat, feta, olijf, azijn, oregano en 1 eetlepel olijfolie in een klein kommetje
- Voeg hierna de salade toe
- Pak een snee brood plaats hierop de champignons daarbovenop de salademix en dan de laatste snee
Volg ons