onze-img

Kracht & Herstel Extreme

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60
onze-img

Kracht & Herstel Light

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60

Pieken op het juiste moment voor jouw Summerbody

nlsimp ccanaseta 26 april 2018
Pieken op het juiste moment voor jouw Summerbody

Pieken op het juiste moment. Wanneer moet je wat doen om je summerbody goed te timen?

Doelstellingen

In de topsport train je met doelstellingen die gebonden zijn aan tijd. Op het juiste moment pieken is een kunst. Bovendien kan het lichaam niet het hele jaar door ik topvorm zijn. Dit zou teveel van je lichaam vragen en levert vaak nare blessures op.

Wat zijn jouw doelstellingen voor komende zomer? Wil je een laag vetpercentage, zodat je spieren goed uitkomen? Wil je een goede conditie, zodat je die bergtocht kan maken die je altijd al hebt willen doen? Wil je meer volume in je spieren, zodat je strakker in je kleren zit?

Iedereen heeft zijn eigen doelstellingen en zal daar op zijn of haar eigen manier aan moeten werken. Zorg dat jouw trainings- en voedingsplan zo is ingesteld dat je werkt aan jouw doel. Houd er rekening mee dat je niet binnen een dag jouw doelstellingen kunt bereiken. Spieropbouw duurt een tijdje, minimaal 4-6 weken. Vetverbranding gaat sneller, maar vraagt andere methoden. Conditie opbouwen gaat makkelijker dan spierkracht. Ondanks dat het een tijdje duurt, is het niet te laat om te beginnen! Beter laat dan nooit.

Wat heb je nou precies nodig voor jouw doelstellingen?

  1. Een doel, wat wil je wanneer gaan bereiken en wanneer ben je tevreden?
  2. Een plan, hoe ga je dit bereiken, wat heb je hiervoor nodig, wat zijn je zwakke en sterke kanten? Ga je zwaktes niet uit de weg en gebruik je sterke kanten.
  3. Leer van anderen, kijk om je heen wie en wat je kan gebruiken om het proces makkelijker te maken, tips and tricks te krijgen van ervaren mensen. Een personal trainer, diëtist, fysiotherapeut, psycholoog etc, kan hierbij erg nuttig zijn.

Nu heb je een optimaal plan, nu moet je het alleen nog uitvoeren. Werken naar het moment van pieken dus. Dit kan soms nog wel eens vies tegenvallen. Het begint allemaal bij een goed plan, maar soms gebeurt er iets waardoor jouw plan toch niet werkt of niet uitgevoerd wordt. Zorg ervoor dat je regelmatig naar je doel kijkt, evalueer met jezelf of met anderen, zoek een trainingsmaatje, durf het uit te spreken als je het even moeilijk hebt, beloon jezelf tussendoor en herinner jezelf altijd aan waarom je begonnen bent.

We hebben allemaal wel eens tegenslagen, niemand vliegt als superman of superwoman door het leven. Als je leert van je fouten en doorgaat ondanks dat het moeilijk is, dan word je pas echt beter. Let op het woord beter, het gaat om vooruitgang niet om directe perfectie. Streef naar perfectie en zie de vooruitgang die je ondertussen maakt.

Tot later,
Caspar Hattink

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons