In deze ovenschotel worden gezonde voedingsstoffen perfect gecombineerd. De zalm past goed in een gebalanceerd dieet, we vervangen aardappelen voor zoete aardappelen en voegen wat kokos, pepertjes en koriander aan deze ovenschotel toe voor wat extra smaak.
Zalm bevat veel eiwitten, namelijk 20 gram eiwit per 100g. Het past dus ook erg goed in een eiwitrijk dieet.
Ingrediënten voor 1 ovenschotel (2 pers)
- 2 zalmfilets (150 gram p/stuk)
- 4 grote zoete aardappelen
- Halve kokos, gesneden in halve ringen
- 1 hele rode peper
- Takje Koriander
- Halve citroen
- Sojasaus
- Peper en zout, kruiden naar keuze
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Start met het voorbereiden van de zoete aardappelen. Was de zoete aardappelen en verwijder oneffenheden of aarde met een mesje. Je kunt de aardappelen naar keuze schillen of niet. Snijd de zoete aardappel in grove stukken. Doe deze in een ovenschotel. Gebruik geen olijfolie, hierdoor worden de aardappels lekker knapperig.
- Snijd de kokos in ringen en verdeel deze over de zoete aardappel. Snijd hierna de koriander en de rode peper fijn en sprenkel dit over de kokos en aardappelen heen.
- Leg de 2 zalmfilets op de kokos en aardappelen. Doe wat sojasaus in een bakje en gebruik een bakkwast om de zalm lekker in te smeren met wat sojasaus.
- Hierna kun je eventueel nog peper en zout of andere oosterse kruiden toevoegen.
- Doe de ovenschaal nu in de oven, bak de zalm zeker 20 minuten. Haal de zalm dan uit de ovenschaal en houd even apart. Laat de ovenschotel nog 10 minuten staan en check regelmatig of de zoete aardappel gaar is. In de tussentijd kun je de zalm nog even kort grillen voor een knapperig effect.
- Zodra de ovenschotel 30 minuten in de oven heeft gestaan kun je deze eruit halen en voeg je de 2 zalmfilets weer toe.
- Knijp nog wat citroen over de zalm heen en snijd 2 plakjes citroen, serveer deze over de zalm. Geniet ervan!
Volg ons