Onrustige huid: Dit zijn de 10 beste tips om het tegen te gaan

Een onzuivere en onrustige huid, het komt nog vaak voor. Zowel bij jongeren, maar ook zeker nog bij volwassenen. En dat is super vervelend, je wordt er onzeker van, want het is toch vaak het eerste wat mensen zien.

Helaas komt die egale, rustige huid voor jou blijkbaar niet zomaar aanwaaien. Deze 10 tips tegen een onrustige huid zijn heel erg waardevol en moet je zeker opnemen in jouw dagelijkse routine. Wedden dat je snel resultaat zal zien? 😉

De 10 beste tips voor een onrustige huid

  1. Voeding is heilig

Antioxidanten, collageen, zink en selenium.. Kies voor een voedingspatroon wat rijk is aan deze stoffen. Zoals fruit, groenten en vis. Laat zuivel en de suikers even achterwege, deze kunnen namelijk voor uitbraken en een versnelde huidveroudering zorgen.

  1. Reinig de huid 2 keer per dag

Avondje uit geweest en zo je bed in duiken? Dit is echt een no go. Je gezicht krijgt de hele dag te maken met ronddwarrelende stoffen die op je huid terecht komen en een ‘’vuil’’ laagje veroorzaken. Het is dus heel belangrijk om te reinigen, zo voorkom je verstopte poriën en je neemt producten/werkstoffen beter op. Hoe reinig je jouw gezicht het beste? Klik hier voor een goed huidverzorgingsschema!

  1. Blijf van je gezicht en onzuiverheden AF

Misschien de allerbelangrijkste, blijf van je gezicht en puistjes/plekjes/ontstekingen af. Dit kan ergere ontstekingen veroorzaken en op den duur zelfs littekens.

  1. Ga naar een specialist

Weet je niet meer wat je met jouw huid aan moet en heb je alles al geprobeerd? Ga naar een dermatoloog, huid of schoonheidsspecialist. Als je kampt met een onrustige en onzuivere huid, kunnen zij jou specifieker advies geven.

  1. Gebruik niet te veel make up

Make up bevat vaak olie, kleurstoffen en/of chemicaliën. Je doet er dus verstandig aan als je iets minder of gewoon helemaal geen foundation, poeder of blush te gebruiken. Dit verstopt je poriën en zo kun je uitbraken in je gezicht krijgen.

  1. Niet teveel stressen

Stress kan op heel veel aspecten van de gezondheid invloed hebben. Ook je huidfunctie. Er zijn studies waaruit blijkt dat je sneller of meer puistjes kan krijgen als je veel stress heb. Neem dus voldoende rust, niet alleen voor je lichaam maar ook voor je huid.

  1. Bescherm je huid tegen de zon

We blijven het zeggen, de zon is heerlijk.. maar ook een boosdoener voor je huid. Betekent dit dat je de hele dag binnen moet zitten? Nee, maar zorg er wel voor dat je elke ochtend een crème gebruikt met minimaal SPF 15.

  1. Moisturize it baby..

Een onrustige huid komt regelmatig voor door vochttekort Dit komt omdat je huid bij tekort teveel talg gaat produceren. Het is dus belangrijk dat je water drinkt om het lichaam van binnen uit te voeden en je van buiten smeert met een goede vocht inbrengende crème.

  1. Exfoliëren

Dit is een belangrijk deel van de huidverzorging, maar beperk het wel tot 2 keer per week en doe het rustig aan. Te veel exfoliëren kan namelijk een tegenovergesteld effect hebben en een rode, geïrriteerde huid veroorzaken. Je kunt er zelfs meer infecties en acne van krijgen omdat je huid meer olie gaat produceren.

  1. Gebruik supplementen als ondersteuning

Echte schoonheid komt van binnen en dat is een feit. De conditie van onze huid, haren en nagels zijn een weerspiegeling van onze gezondheid. We besteden heel veel tijd aan ons uiterlijk met diverse producten en behandelingen, maar als we echt resultaat willen behalen met een onrustige huid dan moeten we ons ook richten op de binnenkant.

SUPP24 Skin Collagen is een vernieuwend beautyproduct in een 60ml flesje dat boordevol marine collagen, hyaluronzuur, vitaminen en mineralen zit. Je neemt het elke dag als shot, waardoor de huid en het lichaam iedere dag opnieuw worden voorzien van essentiële stoffen die huidveroudering tegengaan. Vitamine D, magnesium, zink… noem het maar op. Skin Collagen has it all! Wil je hier meer over weten? Ga dan naar deze link!

Dit waren alle tips, we hopen dat het voor jou verschil kan maken! Op onze beautypagina schrijven we over nog veel meer onderwerpen. Klik hier om naar de blogpagina te gaan en klik op de kop ‘’Beauty”.

Bekijk alle resultaten

“Voorheen was mijn huid onrustig en droog. Na 30 dagen is alles veel rustiger en de fijne lijntjes minder zichtbaar. Ik ben erg blij met het resultaat” – Janine (38)

Wil je alle resultaten van ons testimonial bekijken? Klik dan op de foto!

Skin Collagen, je dagelijkse beauty drink (abonnement)

KOOP NU Vanaf: 56,70 / maand voor 6 maanden