onze-img

Kracht & Herstel Light

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60
onze-img

Kracht & Herstel Extreme

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60

Met deze tips krijg je weer zin om naar de gym te gaan

Nicky Butter 25 september 2018
Met deze tips krijg je weer zin om naar de gym te gaan

Een gids met gouden tips om zin te krijgen in je work-out. Er zijn best wel wat redenen om vooral niet naar de sportschool te gaan. De bekende; ”Geen zin”, ”Mijn favo netflixserie heeft weer een nieuw seizoen”, ”Ik had een rot dag op werk” en dan reed ook nog eens de bus voor je neus weg, heb je een patatje oorlog gegeten en heb je jezelf daarna overgegeven aan de bank.

Sporten word dus finaal van de planning gehaald. En zo gaat het dus verder; Je motivatie verdwijnt, je gaat minder gezond eten, je zit niet lekker in je vel. Vrijwel nooit kijken we naar de redenen om WEL te gaan sporten. Je voelt je er achteraf zo veel beter door, ondanks dat je vooraf echt geen zin had. Je gaat automatisch gezonder eten en je bent in het dagelijks leven veel alerter, scherper en vrolijk!

Mocht je in de fase zitten waarin je gewoon echt geen zin hebt, dan hebben wij hieronder een mooi lijstje gemaakt waardoor jij gewoon weer gaat knallen in die gym.

1. Fijne sportkleding (deze geldt vooral voor de dames)

Nieuwe sportkleding, geef het toe! Het kan niet anders dat je daar gewoon hartstikke happy van wordt. Je kunt een nieuwe foto delen op Instagram in je super comfy en fitte setje en je kan het natuurlijk niet laten om hem even te showen in de sportschool. Zeker weten dat je de volgende keer weer gemotiveerd de deur uit gaat!

2. Het kwartiertje

Vermijd al die onnodige haast en stress en kom voor je eigen bestwil een kwartiertje vroeger naar de les of je ingeplande sportuurtje. Wat ga je dan doen? Wel, lekker ontspannen! Loop nog even naar de WC (dan heb je meteen ook een excuus minder om je work-out vroeger te beëindigen of een extra pauze in te lassen). Of drink nog wat water om extra te hydrateren. Trek je kleding rustig aan en doe alvast een foamroller sessie om je spieren te activeren, of kies een lekker muziekje voor tijdens je crosstrainer halfuurtje.

3. Gebruik een Preworkout

Als je van plan bent om een actief cardio lesje te doen, is het wel handig om nog even wat energie bij te tanken. Ga geen zware proteïne reep naar binnen knallen – is ook niet nodig – maar neem bijvoorbeeld een Preworkout. Een Pre Workout is een supplement dat bestaat uit ingrediënten die speciaal zijn samengesteld om je lichaam voor te bereiden op de training of inspanning die gaat komen. Een goede pre workout levert een positieve bijdrage aan de training of inspanning doormiddel van een energieboost. Het is een beetje als de motor aanzetten van een raket die daarna gaat knallen.

Een goede optie is de Preworkout van SUPP24, deze bevat geen suikers dus achteraf heb je ook geen crash en kun je lekker door naar je werk of bed.

4. Verwen je lijf

Make a mini spa moment out of it. Begin bijvoorbeeld met een korte foamroller sessie en wat opbeurende muziek. Begin daarna aan je workout. Achteraf eindig je met een stretchsessie en wat relaxte muziek zoals; ”Alina Baraz- Fantasy” of luister naar een Youtube Mix.  Na afloop van jouw stretchsessie douche je het zweet even van je af, smeer je je lekker in met wat bodylotion en gebruik je een hydratatiespray voor je gezicht. Voor de echte genieters kun je eventueel in jouw lounge area op de sportschool nog een lekker boekje lezen en naar wat muziek luisteren. Als je de gym weer uit wandelt haal je nog een shot SUPP24 Proteïne uit je sporttas om de spierpijn voor morgen te verminderen en jouw spieren goed te laten herstellen.

Relaxed…

5. Beloon jezelf na het sporten

Wat nog fijner is dan sporten zelf, is jezelf ervoor belonen. Als je na het sporten afspreekt met vrienden, jezelf trakteert op een lekker, duur sapje dat je anders nooit zou kopen, of een kaartje haalt om naar de film te gaan, dan associeer je sporten met een fijn moment achteraf. Wedden dat je volgende keer sneller gemotiveerd bent om te gaan sporten?

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons