onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid

Marine collageen – Collageen voor huid, haar & nagels

Nicky Butter 30 maart 2021
Marine collageen – Collageen voor huid, haar & nagels

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam. Het wordt aangetroffen in onze pezen, huid, spieren, botten en bloedvaten. Helaas produceert ons lichaam elk jaar ongeveer 1% minder collageen, en we krijgen er veel minder van binnen uit natuurlijke bronnen dan vroeger. Een goede oplossing daarvoor is het gebruik van een collageensupplement met viscollageen. Ook wel marine collageen genoemd.

Wat is marine collageen?

Veel van het marine collageen dat tegenwoordig wordt verkocht, is afkomstig van vis, met name van de huid en schubben van deze vissen. Zodra het collageeneiwit is verwijderd, wordt dit afgebroken in kleinere eenheden eiwit (of collageenpeptiden) door middel van een proces dat hydrolyse wordt genoemd (dit is waarom het ook wel gehydrolyseerd collageen wordt genoemd). Deze kleinere stukjes zorgen ervoor dat marine collageenpeptiden gemakkelijk worden opgenomen door het lichaam.

Het verschil tussen marinecollageen en rundercollageen

Er zijn minstens 28 “soorten” collageen die in het menselijk lichaam kunnen worden aangetroffen, maar drie soorten – Type I, Type II en Type III – bevatten al ongeveer 90% van al het collageen in het lichaam.

 • Marine collageen bevat collageen type I en II. Met name type I collageen wordt overal in het lichaam aangetroffen (behalve kraakbeen) en is het sterkst geconcentreerd in botten, ligamenten, pezen, huid, haar, nagels en de darmwand. Type II komt voornamelijk voor in kraakbeen.
 • Rundercollageen bevat daarentegen veel soorten I en III. Type III collageen wordt aangetroffen in huid, spieren en bloedvaten.

Wat betreft dieetvoorkeuren: als je geen vlees eet, maar wel vis, kies je sneller voor marine collageen. Wat je ook kiest, zoek naar duurzame, schone supplementen.

Marine Collageen ervaringen

Collageen supplementen zijn een enorm stijgende trend. En in landen als Azië en Amerika al vele jaren populair om de effecten van marine collageen. In Nederland beginnen steeds meer mensen deze effecten ook op te merken. Zo ook bij ons onderzoek welke is uitgevoerd, waarin een aantal dames in de leeftijd van 35 tot 66 jaar ook hun ervaringen delen. Bekijk hier vooral de: Resultaten Skin Collagen gebruikers

Voordelen van marine collageen

Marine collageen heeft in onderzoeken en studies al vele voordelen laten zien. Onder andere voor de huid, haar en nagels maar ook voor botten en gewrichten. Deze onderzoeken vind je hier terug.

 • Haar en nagels: Collageen is aanwezig in de cellen waaruit het haar en de nagels bestaat.
 • Huid: Een van de belangrijkste oorzaken van fijne lijntjes en rimpels is het natuurlijke verlies van collageen uit de huid. Na de leeftijd van 25 begint ons lichaam steeds minder collageen te produceren.
 • Botten en gewrichten: naarmate we ouder worden, worden onze botten ook vatbaarder voor de bijwerkingen van collageenuitputting. Broze botten en een suboptimale gewrichtsfunctie zijn problemen waar veel mensen boven de 50 last van hebben.

Marine collagen supplements

Marine collageen supplementen zijn goede toevoeging aan je dagelijkse beauty en gezondheidsritueel. De voordelen van de SUPP24 collageenshots zijn o.a. de perfect gebalanceerde dosissen van essentiële stoffen, maar ook het gemak van de shotjes. Je hoeft deze namelijk niet meer te mengen met water of iets anders. Het shotje neem je elke dag op een nuchtere maag en je hoeft verder nergens meer aan te denken.

Marine collageen kopen? – Hier moet je op letten

Bij het kopen van marine collageen, zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. Daarom hebben we een checklist gemaakt, welke je kunt gebruiken, alvorens je een collageensupplement aankoopt.

 1. Kies altijd voor een duurzaam en schoon product. Omdat marine collageen meestal wordt gewonnen uit de huid of schubben van vissen, moet je ook overwegen waar die vissen dan vandaan komen – zowel voor uw gezondheid als voor de gezondheid van het milieu. Let dus altijd op bepaalde labels zoals een ASC gecertificeerd product. ✅
 2. Let op de hoeveelheid collageen. Ga voor een minimale dosis van 10-15 gram per dag. Over het algemeen wordt bij gehydrolyseerd collageen een dosering van rond de 10 gram per dag zeer aangeraden.
 3. Kies voor een supplement met extra essentiële toevoegingen. Zoals vitamines en mineralen. Dit verbetert de opname en draagt extra bij aan het behalen van jouw doel. Het is ook nog eens voordeliger, omdat je zelf niet nog extra supplementen erbij hoeft te slikken. ✅

Ben je benieuwd geworden naar de inhoud van de SUPP24 Skin Collageen collageendrankjes? Klik dan snel verder om te bestellen of meer info te lezen!

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons