Geen inspiratie voor de lunch van morgen? Verwen jezelf met dit lekkere receptje!
Ingrediëntenlijstje
Salade
- 50 gram rucola melange
- 10 trostomaatjes
- 1 eetlepel gebroken lijnzaad
- 1 theelepel sesamzaad
- Knoflookolie
Boterhammen
- 1 speltboterham
- 1 spiegel ei
- 2 trostomaatjes
- Peper en zout
- 1 speltboterham
- Half handje verse spinazie
- ½ avocado
- 2 plakjes gerookte zalm
- Geroosterd sesamzaad
Bereiding
- Maak eerst de salade. Doe de sla in een kom en schenk er een eetlepel knoflookolie bij. Snijd de tomaatjes doormidden en voeg het lijnzaad en sesamzaad toe. Meng alles door elkaar en zet eventjes aan de kant.
- Beleg twee boterhammen met verse spinazie.
- Bak ondertussen een spiegelei, snijd de avocado in blokjes, tomaat in plakjes en snijd de zalm in kleine, vierkante stukjes.
- Beleg de boterham met tomaat, spiegelei en peper en zout en de andere boterham met avocadoblokjes, gerookte zalm en geroosterd sesamzaad.
- Eet smakelijk!
Bron : Gezonde Recepten
Volg ons