onze-img

Kracht & Herstel Extreme

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
onze-img

Kracht & Herstel Light

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS

Kickboksen: De effecten en voordelen voor een gezonder leven

Nicky Butter 23 mei 2019
Kickboksen: De effecten en voordelen voor een gezonder leven

In deze blog bespreken we de voordelen en effecten van kickboksen. Als de sportschool een beetje te saai voor je wordt, dan gooi je het toch gewoon over een andere boeg? Variatie is namelijk ontzettend belangrijk voor je lichaam en geest. 

Wat is kickboksen?

Kickboksen is een vechtsport en tegenwoordig super populair aan het worden. Het is een sport waarbij handen en benen mogen worden gebruikt. Je maakt hierin combinaties tussen stoten en trappen. Dit kan op een persoon (sparren) of op een bokszak.

De effecten en voordelen van kickboksen

Wist je dat er een hele hoop voordelen vastzitten aan deze sport? Bekijk hieronder alle punten.

Kickboksen is een fatkiller

Boksen en cardiotraining is vooral gericht op het boven of het onderlichaam. Kickboksen is alles in één. Cardio, HIIT training en kracht. Omdat je op dat moment het hele lijf inzet tijdens een training, zul je meer calorieën verbranden en ook een strakker/sterker lijf ontwikkelen. Per kickbokstraining kun je zo’n 475 tot 800 kcal per uur verbranden. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de intensiteit.

Zoals voor elke training geld is het natuurlijk ook belangrijk goed op je voeding te letten.

Get those abs

Bij kickboksen draait het niet alleen maar om trappen en stoten, maar ook veel om verdedigen. Voor de juiste uitvoering tijdens het verdedigen maak je veel roterende bewegingen, waardoor je ook nog eens je core spieren traint. In combinatie met een hoge vetverbranding en het trainen van je core, zullen je buikspieren nog sneller zichtbaar worden.

Maak je hoofd leeg 

Wil je je hoofd leeg maken? Of gewoon wat minder stress? We krijgen allemaal een steeds drukker leven en de prestatiedruk onder millenials is ontzettend hoog. Het kan dan soms fijn zijn om even helemaal nergens aan te denken en meer rust in je lichaam te krijgen. Daarnaast heeft een gestrest leven een enorm slechte invloed op het lichaam.

Bij een keiharde kickbokstraining kun je al je spanning lozen en zo laat je alle stress weer los.

Een betere houding

Heb je een zittende baan en af en toe last van lichaamsklachten? Dan kan het dat je een verkeerde houding aanneemt. Als je gaat kickboksen is het heel belangrijk dat je een goede houding hebt en flexibel bent. Doordat je bezig bent met deze sport zul je een mooie en gezondere houding aannemen.

Zetje extra tijdens het kickboksen

Wil je er echt volledig voor gaan? Zorg ervoor dat je de juiste voeding binnen krijgt, daarnaast kun je ook gebruik maken van supplementen. Met het SUPP24 kracht en herstel pakket kun jij je kickbokstraining zeker aan. In het pakket zitten 12 shots Preworkout en 12 shots Protein. Dit pakket is er in een vrouwen en mannen variant.

SUPP24 Pre Work Out. Voor extra kracht, focus en uithoudingsvermogen. SUPP24 Pre Work Out zit bomvol aminozuren en geeft een lekkere cafeïne boost (200mg) om je lichaam op scherp te zetten.

SUPP24 Protein. Al je benodigde eiwitten in één kant-en-klaar 60ml shot! SUPP24 Protein is er voor spieropbouw en snel herstel na een stevige training, of voor de behoefte aan extra eiwitten gedurende de dag.

Dankzij het handige formaat stop je sportsupplementen zo in je sporttas, dashboardkastje of je vakantiekoffer. SUPP24 sportsupplementen bevatten geen suikers, vetten of koolhydraten. Elk flesje bevat ook de essentiële vitamines B6 en B12 voor nét dat beetje extra. Onze sportsupplementen zijn goedgekeurd door het NZVT (onderdeel van het NOC NSF) en Informed Sport. Dus veilig voor topsporters.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 17 oktober 2022

Haaruitval: 3 redenen waarom je dit hebt en hoe je dit verhelpt

Haaruitval is ontzettend vervelend, maar ook normaal. Volgens de American Academy of Dermatology (AAD) verlies je gemiddeld tussen de 50
Door Nicky Butter 18 juli 2022

Eiwitten voor vrouwen: eet ik voldoende eiwitten?

Als volwassene heb je per dag ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Ben je zwanger of geef je
Door Nicky Butter 06 juli 2022

Huidveroudering door de zon – Voorkom het met deze tips!

Het is zomer en waarschijnlijk zit je de aankomende weekenden lekker met je voetjes in het zand, terwijl de zonnestralen