onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen

Hyaluronzuur: Alles over de werking en positieve effecten

Nicky Butter 12 augustus 2019
Hyaluronzuur: Alles over de werking en positieve effecten

Hyaluronzuur; je hebt er vast weleens van gehoord. Deze werkstof is zeer populair, aangezien het tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht kan opnemen. Voor de huid betekent dit extra hydratatie en veerkracht. Het wordt ook wel het wondermiddel tegen rimpels genoemd.

Wil je lijntjes en rimpels zolang mogelijk vermijden? Dan is hyaluronzuur een goede optie voor jou!

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die het vulmiddel tussen de cellen is. Gemiddeld zit er 15g hyaluronzuur in een mensenlichaam. Meer dan 50% hiervan zit in onze huid. Het reguleert de vochthuishouding van de huid, hierdoor blijft deze goed gehydrateerd, veerkrachtig en zorgt het voor volume. Hyaluronzuur speelt ook een rol bij de wondgenezing. Het ondersteunt de productie van collageen en het is het hoofdbestanddeel van de vloeistof in onze gewrichten, waardoor deze soepel kunnen bewegen.

Voordelen voor de huid

Hyaluronzuur heeft, naast bovengenoemde effecten, nog een aantal belangrijke voordelen voor de huid, namelijk:

 • Versterkt het bindweefsel van de huid.
 • Geeft extra stevigheid aan de huid en het weefsel en zorgt voor meer elasticiteit. Hierdoor krijgen rimpels en lijnen geen kans.
 • Meer van deze werkstof betekent een betere hydratatie. Daarom is de inname zeer geschikt voor de droge tot zeer droge huid.

Afname van hyaluronzuur

Wanneer we ouder worden neemt de hoeveelheid HLA steeds meer af. Helaas betekent dit dat we last krijgen van rimpels en lijnen, maar ook een huid die minder stralend, zacht en egaal is. Het volumeverlies neemt af, waardoor je bijvoorbeeld last kunt krijgen van verslapping rond de hals, wallen onder je ogen of ingevallen wangen. Daarnaast zullen de gewrichten ook minder soepel gaan bewegen. Kortom, een afname wil je zo lang mogelijk voorkomen!

Hyaluronzuur innemen

Hyaluronzuur in crème of hyaluronzuur serum? Dat wordt lastig. De moleculen zijn, net als bij collageen, namelijk te groot op diep in jouw huidlagen door te dringen. Het heeft wel het hydraterende effect op de bovenste huidlaag, maar kan bijvoorbeeld niet vergeleken worden met fillers.

Heb jij liever een natuurlijke en naadloze manier? Door iedere dag hyaluronzuur toe te voegen aan je dieet, wordt de afname hiervan verminderd. Je doet dit bijvoorbeeld met de Skin Collagen shot van SUPP24. Deze shot bevat maar liefst 50 gram HLA, die snel en effectief door het lichaam wordt opgenomen.

Naast HLA bevatten de shots ook 10 gram marine collageen, zink, selenium, magnesium en vitamine A, B, D, E & K

Voor wie is het geschikt?

 • Voor iedereen die een mooie en egale huid wenst.
 • Voor wanneer je wat extra’s kunt gebruiken bij het ondersteunen van de gewrichten.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons