onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
onze-img

Pre Workout Extreme

 • Extra sterke Pre Workout shot formule
 • 200mg Cafeïne, 2gr Beta-Alanine & 2gr Arginine
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
 • 100% Vegan, gluten- en lactosevrij
onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen

Huidverzorging voor mannen – verschil met die van vrouwen?

Nicky Butter 13 augustus 2019
Huidverzorging voor mannen – verschil met die van vrouwen?

Huidverzorging voor mannen – verschil met die van vrouwen?

Dat mannen en vrouwen best van elkaar verschillen wist je waarschijnlijk al Maar wist je dat de mannenhuid ook verschilt met die van vrouwen? Daarom heeft de mannenhuid andere verzorging nodig.

Verschil mannenhuid en vrouwenhuid

Dat er een verschil is tussen de huid van mannen en vrouwen, heeft onder andere te maken met hormonen. Mannen hebben meer testosteron (hormoon), waardoor de mannenhuid dikker is. Daarnaast zorgt dit hormoon ervoor dat de mannenhuid vetter is. De talgklieren produceren meer talg (vet) waardoor een man sneller last heeft van bijvoorbeeld puistjes en mee-eters. Met name tijdens de pubertijd is dit verschil zichtbaar, meer jongens hebben last van acne dan meisjes.

Naast dat de huid van mannen meer talg produceert, is er nog een ander groot verschil. De collageenvezels van de mannenhuid liggen namelijk dichter op elkaar, wat ervoor zorgt dat de huid steviger is. Groot voordeel hiervan is dat mannen minder snel last krijgen van rimpels. Collageen is tenslotte het stofje in de huid die ervoor zorgt dat de huid stevig blijft. Hoe minder collageen, hoe meer tekenen van huidveroudering, zoals rimpels en lijnen.

Omdat mannen meer zweten, droogt de huid sneller uit en omdat de huid minder onderhuids vetweefsel heeft, is de huid gevoeliger. Zo verbranden mannen sneller door de zon en kunnen er eerder ontstekingen ontstaan. Mannen hebben ook meer haarvaatjes en zenuwuiteinden in de huid en de doorbloeding is sterker.

Huidverzorging voor mannen

De mannenhuid verschilt dus best wel met die van vrouwen. Hebben mannen daarom andere huidverzorging nodig? Gedeeltelijk. Het is in ieder geval belangrijk om te letten op producten die de huid niet irriteren, aangezien door het scheren de huid kwetsbaarder wordt. Let erop dat producten geen alcohol bevatten.

Huidverzorgingsproducten waaraan antioxidanten (ter bescherming van cellen, weefsel en DNA) zijn toegevoegd, zijn zeker aan te raden.

Tips voor de mannenhuid

De allerbelangrijkste tip bij huidverzorging voor mannen en minder irritaties, heeft alles te maken met scheren. Voorzichtig scheren is belangrijk, vooral voor mannen met een gevoelige huid of huidproblemen zoals acne en atopische dermatitis.

Gebruik goede scheerproducten en gebruik de natte scheermethode. Dit is hygiënischer dan droog scheren en het zorgt voor betere resultaten. Let erop dat het scheermesje scherp is, zodat scheerbultjes worden voorkomen.

Omdat door het scheren de bovenste lagen van de huid worden verwijderd, is de huid al veel kwetsbaarder, kies daarom voor milde huidverzorging, het liefst met antibacteriële eigenschappen. Scheer daarnaast altijd in de groeirichting van de haar, niet tegen de groeirichting in.

Voordat je gaat scheren, is het aan te raden de huid te reinigingen met een foam, cleansing milk of cleansing gel.

Breng na het scheren een hydratant aan, zodat je geen last hebt van een trekkerige en droge huid.

Feiten over de mannenhuid

 • De mannenhuid is 20% dikker dan die van vrouwen.
 • Door het scheren verandert de pH-waarde van de huid, waardoor de mannenhuid gevoeliger is voor bacteriën.
 • Mannen hebben grovere poriën en de huid is vetter.
 • Tekenen van veroudering verschijnen bij een mannenhuid later, maar als de veranderingen eenmaal zijn begonnen, gaan ze sneller.

Supplementen voor de mannenhuid

Ben je een man die graag voor zichzelf zorgt en erg graag fris en jeugdiger uitziet? Ook voor mannen is SUPP24 Skin Collagen een uitkomst. SUPP24 Skin Collagen is een vernieuwend beautyproduct in een 60ml flesje dat boordevol marine collagen, hyaluronzuur, vitaminen en mineralen zit. Je neemt het elke dag als shot, waardoor de huid en het lichaam iedere dag opnieuw worden voorzien van essentiële stoffen die huidveroudering tegengaan.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons