onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen

Huidveroudering door de zon – Voorkom het met deze tips!

Nicky Butter 06 juli 2022
Huidveroudering door de zon – Voorkom het met deze tips!

Het is zomer en waarschijnlijk zit je de aankomende weekenden lekker met je voetjes in het zand, terwijl de zonnestralen je huid verwarmen. Heerlijk maar, waar we minder op zitten te wachten zijn de negatieve gevolgen van die warme zonnestraaltjes, namelijk vroegtijdige huidveroudering.

Je hebt het al vaker gehoord; de zon zorgt voor huidveroudering, maar hoe werkt dit precies en hoe voorkom je een droge huid, rimpeltjes, lijnen, verbranding en pigmentvlekken, nadat je in de zon bent geweest? Je leest het in onze nieuwe blog.

Huidveroudering en de zon, hoe zit dit precies?

De zon kent drie verschillende UV-stralen. UVC-straling is het meest schadelijk, maar bereikt de aarde gelukkig niet. UVA-stralen zijn er daarentegen altijd, ook wanneer de zon niet schijnt. Het gevaarlijke aan deze straling is dat het zelfs door ramen heen komt, wat in feite betekent dat je dus ook binnen (wanneer je een tijdje achter het raam zit) behoorlijke schade kunt oplopen.

UVA

UVA-straling is de grootste boosdoener als het gaat om huidveroudering. Deze straling dringt tot diep in de huid door, waar het zorgt voor een chemische reactie in de cellen. De cellen raken onherroepelijk beschadigd en processen raken verstoort. Het resultaat; vroegtijdige huidveroudering. Huidveroudering die voorkomen had kunnen worden met de juiste zonbescherming…

UVB

UVB-straling zorgt voor die nare verbranding en/of verkleuring wanneer je te lang in de zon hebt gezeten. Wist je dat dE door zoveel gewenste bruine teint, een beschermingsmechanisme is van de huid? Wanneer de huid met UV-straling in contact komt, beginnen de melanocyten pigment aan te maken. Dit pigment zorgt ervoor dat de huid donkerder wordt, maar ook dat de zonnestralen minder goed in de huid kunnen doordringen. Je bruine kleurtje is dus eigenlijk je huid die heel hard werkt je lichaam goed te beschermen.

De zon altijd vermijden?

Moeten we de zon dan helemaal gaan vermijden? Nee, zeker niet! Zonlicht kent ook positieve effecten. Onze huid maakt onder invloed van zonlicht vitamine D aan. Deze vitamine speelt een belangrijke rol bij het immuunsysteem en de botaanmaak. Daarnaast zijn er zelfs aanwijzingen dat vitamine D van positieve invloed is op sommige type kanker en vermindert het veel huidziekten zoals acne, eczeem en psoriasis.

Zodra een zonnestraal ons lichaam raakt, wordt het gas stikstofmonoxide gevormd. Dit gas zorgt ervoor dat de vaatspanning wordt gereguleerd, wat weer een positief effect heeft op een te hoge bloeddruk.

Je hoeft de zon dus zeker niet te vermijden, met onderstaande tips geniet je zorgeloos van een mooie zomerdag!

Tips voor het voorkomen van huidveroudering door de zon

 • De meeste van ons gebruiken wel zonbescherming, maar te weinig. Gebruik per keer gemiddeld zeven theelepels zonbescherming voor het hele lichaam, inclusief het gezicht.
 • Let er bij het kopen van zonbescherming op dat het zowel een UVA- en UVB-filter heeft.
 • Koop ieder jaar nieuwe zonbeschermingsproducten. Na opening, blootstelling aan de zon en warmte en na een aantal maanden verliest het product zijn werkstoffen. Bekijk hiervoor altijd het POA-symbool (Periode na Opening). Hier staat vermeld hoe lang een product goed blijft, nadat deze geopend is.
 • Smeer je iedere twee uur opnieuw in.
 • Kies de juiste SPF (Sun protection factor). Het beste is om factor 30 of hoger te gebruiken. Factor 30 beschermt voor 97% tegen Uv-stralen.
 • Veel zonbeschermingsproducten geven aan dat de crème ‘waterproof’ of ‘waterresistant’ is. Dit betekent dat je ook in het water beschermd bent, maar dat je hierna gewoon weer opnieuw moet smeren.

De zon breekt je collageen af

Blootstelling aan de zon is de grootste huidverouderaar, naast roken en suikers. Hoe meer het collageen en elastine in je huid beschadigt wordt door de zon, des te meer het bindweefsel in stevigheid afneemt. Het gevolg daarvan zijn natuurlijk fijne lijntjes, diepere rimpels, het minder elastisch worden van de huid waardoor het gaat verzakken en plooien. In de zon zitten is lekker, maar denk er ook aan dat het funest is voor je huid. Zeker als je op den duur zonschade oploopt. Dit kan weer een serieuze bedreiging voor je gezondheid vormen wanneer er daardoor huidkanker ontstaat.

Het is dus geen slecht idee om je collageen vooral in de zomer aan te vullen en goed voor je huid te zorgen. Maak van SUPP24 Skin Collagen nu jouw beautyritueel. Wil je meer informatie over dit product? Ga dan naar deze link! 

Wat een zomer is het voor mij geweest!

Jawel 3 kids, werk gaat gewoon door, je wilt ook sociaal nog leuk meedoen,  sporten EN uit gezond oogpunt maar ook tja…. ik ben de 40 al een paar jaar gepasseerd dus om alles wat strak te houden is het essentieel geworden. Maar voor mij was er nog een belangrijk knelpunt: examens! Drama wat een  stress! En normaal gesproken zie ik er dan een aantal weken niet noemenswaardig uit! Mijn gezicht is dan ingevallen, zware lijnen en een erg droge huid. Wat ben ik blij geweest met de Collageen van SUPP24. Mijn schade heb ik hiermee tijdens de zomer in de hand kunnen houden en zelfs op huidgebied verbeterd. Naast dat ik minder rimpels heb, is mijn huid minder droog en trekt het niet meer. Ook heb ik een kleine spiderweb, zo een gesprongen vaatje op mijn been, die nu bijna niet meer zichtbaar is. Uit professioneel oogpunt zou ik dit product zeker aanraden.

Eugenie van der Linden 

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons