onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen

Waarom je huid vooral in de winter collageen nodig heeft

Nicky Butter 31 oktober 2019
Waarom je huid vooral in de winter collageen nodig heeft

Waarom je huid vooral in de winter collageen nodig heeft? Dat leggen we uitgebreid uit in deze blog.

Nu de winter er aan komt en de temperaturen dalen, is het nu de tijd om te overwegen of je jouw beautyroutine kunt verbeteren door middel van collageen. Het gebrek aan vocht in de koelere maanden betekent dat de huid kan worden uitgehongerd van vocht. Crème’s, serums en smeersels kunnen je helpen van buitenaf de schade te dekken, maar collageensupplementen kunnen je helpen van binnenuit terug te vechten.

Het effect van de winter op jouw collageen

De winterhuid is gevoelig voor droogheid, maar collageensupplementen kunnen de huid er zacht en soepel laten uitzien, ongeacht het weer. Koude temperaturen kunnen leiden tot een droge, schilferige huid. Dit komt omdat de luchtvochtigheid in de winter een stuk lager is. Het vocht word als het ware uit de huid getrokken. Een droge huid is funest voor je huid aangezien de barrièrefunctie hiermee verstoord wordt, hierdoor kunnen irritaties en puistjes plotseling verschijnen op jouw gezicht.

Door in de winter collageen supplementen met marine collageen en hyaluronzuur te gebruiken houdt je vocht vast en ziet je huid er stevig en glowy uit.

droge huid winter collageen

Voorbeeld van de vochtarme, droge, ”brekende” huid. 

Hoe werkt dat collageen dan?

Collageen is de belangrijkste eiwitverbinding die zorgt voor een jonge, elastische en gladde huid. Hoe ouder je wordt, hoe minder collageen je aanmaakt. Degenen onder ons die de tekenen van veroudering bestrijden, willen meer dan een cosmetische oplossing of juist helemaal geen cosmetische behandeling ondergaan.

Een nieuwe studie bevestigde de werkzaamheid van collageensupplementen, waaruit bleek dat orale suppletie niet alleen de collageen peptide niveaus in het bloed verhoogt, maar dat die peptiden ook hun weg naar de huid vinden. Onderzoekers concludeerden dat “. . . functionele peptiden kunnen op de huid worden overgedragen door voedingssupplementen van collageen. ” bron

Wat ik precies nodig voor een mooie huid in de winter?

We hebben een fijne winter skin checklist voor je gemaakt!

 • SUPP24 Skin Collagen, zeker in de winter heeft je huid minimaal 1 flesje per dag nodig.
 • Een gezond eetpatroon, eet veel groente en fruit. Ondersteun je immuunsysteem!
 • Hydrateren, niet alleen in de zomer: Ook in de winter!
 • ‘s Winters gebruik je voor bescherming van buitenaf een volle, romige crème in combinatie met een voedend serum. (liefst ook met een SPF)

Collageen, hyaluronzuur en vitamines in één shot

De perfect combinatie voor de winter. Collageen. Hyaluronzuur & vitamines.

 • HYALURONZUUR + COLLAGEN = HET DROOMTEAM
  Net als beste vrienden die zo bij elkaar horen dat ze elkaars zinnen afmaken, vullen HLA en collageen elkaar perfect aan en ondersteunen ze elkaar. HLA verbetert het vermogen van het lichaam om collageen te produceren en te synthetiseren of te gebruiken. Door collageen en HLA samen te nemen, verhoog je de werkzaamheid van beide. Hyaluronzuur is een essentieel bestanddeel van de huid vanwege het vermogen om collageen te bevorderen. Collageen verstevigt de huid, terwijl hyaluronzuur het collageen voedt en hydrateert. Hyaluronzuur heeft ook nog eens het vermogen om heel veel vocht vast te houden, waardoor het collageen soepel en elastisch blijft.
 • Vitamine C heeft verschillende uitwerkingen op ons lichaam. Een van de belangrijkste uitwerkingen op het lichaam is de bevorderende werking op de aanmaak van collageen. Collageen werkt als bindmiddel in het lichaam en zorgt voor stevigheid en elasticiteit.

Skin Collagen bevat deze 3 belangrijke componenten voor een mooie, soepele en vochtrijke huid. Hoe je deze effectieve stoffen binnen krijgt? Via een handig kant en klaar 60ml shot boordevol marine collageen, hyaluronzuur, vitamine A,B,C,D,E,K en krachtige mineralen: zink, magnesium en selenium. Neem dagelijks  één shot om het lichaam iedere dag opnieuw te voorzien van essentiële stoffen.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons