onze-img

Skin Collagen

  • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
  • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
  • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
  • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
onze-img

Daily Clean

  • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
  • Vermindert stress en vermoeidheid
  • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen

Hoeveel collageen moet ik per dag nemen?

Nicky Butter 21 september 2020
Hoeveel collageen moet ik per dag nemen?

Voedingssupplementen zijn tegenwoordig enorm populair. Er is veel keuze en dat is goed, maar kan ook verwarring opleveren over wat echt werkt en wat je zou moeten nemen. In deze blog lichten we collageen uit. We leggen je uit hoeveel collageen je per dag moet nemen en wat de voordelen zijn.

Wat doet collageen voor je lichaam?

Collageen is een eiwit dat onderdeel is van het bindweefsel. Collageen wordt in ons lichaam en wordt gevormd door ketens van aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen in ons lichaam. Zodra we de twintig zijn gepasseerd, begint de productie van collageen met gemiddeld 1% per jaar af te nemen.

Je kunt er voor kiezen om naast je dagelijkse voeding een supplement te nemen met collageen. Wanneer mensen beginnen met collageensuppletie, is een van de meest voorkomende vragen die ze hebben, hoeveel collageen heb je dag nodig? Lees verder voor meer informatie over de optimale hoeveelheid die je dient in te nemen.

Hoeveel collageen per dag?

De eenvoudigste manier om te bepalen hoeveel collageen je elke dag moet innemen? Is door simpelweg naar het doel te kijken. Meestal is 10-15 gram per dag voldoende. Als je dat hebt geprobeerd en het gevoel hebt dat je geen resultaten ziet, kun je overwegen om elke dag wat meer te nemen. De hoeveelheid collageen die je dagelijks inneemt, kan verschillen, afhankelijk van lengte, gewicht en doelen. Hieronder vind je een overzicht per doel:

  • 10- 15 gram is een goed uitgangspunt om eerst mee te beginnen. Daarbij is dagelijkse inname voor zeker 6-8 weken aanbevolen.

Over het algemeen wordt bij gehydrolyseerd collageen een dosering van rond de 10 gram per dag zeer aangeraden. (onderzoek) Dit grammage vermindert ontstekingen en verbetert het spijsverteringssysteem. In dit bereik, zul je ook zichtbaar verbetering aan de huid, haar en nagels zien. Lagere doseringen >10 gram zullen voor minder resultaat zorgen, maar dragen wel bij aan de algemene gezondheid. 

Collageen en vitamine C

Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen dat helpt om de huid van binnenuit te verstevigen. Het collageensupplement van SUPP24 bevat daarom niet alleen maar collageen, maar ook nog 12 vitamines, waaronder vitamine , mineralen en hyaluronzuur. Deze ingrediënten zijn natuurlijk niet voor niets toegevoegd, ze werken namelijk allemaal met elkaar samen en vullen elkaar perfect aan voor het beste resultaat!

Zijn er bijwerkingen bekend?

Er zijn geen bijwerkingen bekend van het nemen van collageen als supplement. Het mooie van collageen is dat het een veilige aanvulling is op de dagelijkse voeding. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is simpelweg een aanbeveling.

Dat gezegd hebbende, kun je altijd een arts of voedingsdeskundige raadplegen om erachter te komen wat voor jou geschikt is. Het is niet gevaarlijk als je meer neemt dan wordt aanbevolen.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons