onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen
onze-img

Fatburner

 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Activeert de natuurlijke energie
 • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine

De zin en onzin van een detoxkuur (ontgiften)

Nicky Butter 11 juni 2021
De zin en onzin van een detoxkuur (ontgiften)

Je hebt vast weleens gehoord van detoxen. Een detoxkuur betekent eigenlijk een periode inlassen, waarin je éxtra goed let op je voeding. Dit wordt vaak gedaan in de vorm van een sapkuur, vasten, warmwaterbaden, darmspoelingen en supplementen. Door bepaalde voedingsmiddelen te laten staan, ga je terug naar een gezonde basis. Even resetten, dus.

Hoe ontgift het lichaam?

Het ontgiften van je lichaam verloopt via de natuurlijke weg langs de lever, de nieren en het maagdarmkanaal. Je lever speelt de hoofdrol als het gaat om detoxen. Dit orgaan zorgt namelijk ervoor dat lichaamsvreemde stoffen worden opgeruimd. Dat opruimen gebeurt op twee manieren en hangt af van het soort stof. Als deze in water oplosbaar is, gebeurt het afvoeren via de nieren en plas je de stof uit. Bij een in vet oplosbare stof ligt het iets ingewikkelder. Je lever moet dan eerst aan de slag om deze stoffen wateroplosbaar te maken (dat noem je biotransformatie) en vervolgens af te voeren.

Schadelijke stoffen
Dankzij het geniale opruimmechanisme van onze lever worden de meeste (schadelijke) stoffen opgeruimd en uitgescheiden. Dat geldt bijvoorbeeld voor E-nummers, bestrijdingsmiddelen en diverse andere schadelijke stoffen. Gelukkig stapelen deze stoffen zich niet op in ons lichaam.

Is detoxen of een detoxkuur zinvol?

Als je gevarieerd eet en voldoende vitamines binnenkrijgt, draagt een detoxkuur niet direct bij aan het opruimproces in het lichaam. Toch kan detoxen geen kwaad en wel degelijk zinvol zijn. Een voorwaarde is wel dat je geen producten gebruikt zoals klei om te ontslakken of actieve kool. Dit kan namelijk juist zorgen voor een tekort aan vitamines en mineralen. Pas ook op met citroensap en appelazijn. Dit is namelijk niet goed voor je tanden!

Tip van onze leefstijlcoach Michelle
Yoga en meditatie tijdens een detoxkuur zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt en echt goed naar je lichaam luistert.

Detoxkuur – Wel of niet? 

Een detoxkuur is zinvol als je dit op de juiste manier doet. Het is een periode waarin je teruggaat naar de basis en vanaf daar je voeding weer opbouwt. Je ziet daardoor welke ongezonde keuzes je eerder maakte en kunt zo je voedingspatroon aanpassen. Omdat je tijdens een detoxkuur tijdelijk minder eet, is aanvulling zinvol. De SUPP24 Daily Clean shot is het perfecte steuntje in de rug tijdens een detoxkuur.

5 voordelen van een detoxkuur

Er zijn veel verschillende soorten detox-diëten, en elke soort zal je iets andere resultaten geven. Maar welke je ook kiest, de voordelen van ontgiften kunnen niet worden ontkend. Laten we eens kijken naar 10 manieren waarop een full body detox jou ten goede kan komen.

 • Gewichtsverlies en het managen daarvan: Naast afvallen zijn er veel redenen om aan een detox te doen. Maar als afvallen een van jou doelen is, kan een full body detox een juiste manier zijn om je lichaam en geest een boost te geven. Een van de beste dingen van een detox is dat het niet alleen tijdelijk helpt – het zorgt ervoor dat je in de toekomst sneller gezonde gewoonten hebt. Dus zelfs nadat je klaar bent met de detox, heb je nieuwe gewoontes geleerd die je door kunt zetten in jouw dagelijkse lifestyle.
 • Meer energie: En wie wilt dat nou niet? Bij detoxen komen een aantal regels zoals: Geen koffie en suiker, wat ervoor zorgt dat je gedurende de dag een stabiel energieniveau hebt.
 • Goed voor je immuunsysteem: Omdat ontgiften een deel van de werklast van je organen wegneemt, kunnen ze je lichaam beter beschermen tegen ziektes. Je neemt de broodnodige voedingsstoffen sneller op, zoals vitamine C en D, waarvan bekend is dat het goed is voor het immuunsysteem.
 • Een super mooie huid: Je kunt de meest uitgebreide skin-care routines gebruiken, maar als jouw dieet niet gezond is, krijg je vaak nog steeds huidproblemen. Een detox is daarom een slimme manier om je huid te zuiveren.
 • Je voelt je gewoon lekkerder: Misschien wel de meest belangrijke van allemaal, gezonder eten maakt ons lichaam zoveel meer gelukkiger. En dat werkt ook door in de gemoedstoestand en hoe je van buiten straalt! Het kan dus sowieso geen kwaad minimaal 1-2 keer per jaar te detoxen.

3 nadelen van een detoxkuur

Bij elk voordeel, komt zijn nadeel. Detoxen kan soms best zwaar zijn. De 3 meest voorkomende nadelen zijn:

 • Je kunt je erg moe voelen: Dit kun je ook als een goed teken zien, want dat betekent dat het werkt. Je moe voelen of vermoeid zijn is helaas een bijeffect van detoxen. Je lichaam is hard aan het werk om zichzelf op te ruimen en daar is energie voor nodig.
 • Hoofdpijn: Detoxhoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door de reactie van het lichaam op het missen van een item, zoals suiker of cafeïne, dat gewoonlijk wel aanwezig was. Dit kan resulteren in: een vermindering van circulerende hormonen. Je kunt dit deels verminderen door genoeg water te drinken en gezonde voeding binnen te krijgen. Meestal gaat het na een aantal dagen gewoon weer over.
 • Laag in eiwitten: Tijdens een detoxkuur  krijg je vaak minder eiwitten binnen als gewoonlijk, als je veel sport kan dit leiden tot verlies van spiermassa, huid haar en nagelproblemen. Ook kan het leiden tot meer honger, omdat een tekort aan eiwitten de eetlust verhogen. Let er op tijdens je detox dat je genoeg eiwitten binnen krijgt, dit kun je doen door dagelijks een Protein shot van SUPP24 in te nemen en bij te houden hoeveel eiwitten je binnen krijgt.

Wat zit er in de Daily Clean shot van SUPP24?

De SUPP24 Daily Clean shot is een aanvulling op je gezonde basisvoeding. Het shotje bevat verschillende vitamines, zoals vitamine B2, B3, B5, B8, B9, C en E en mineralen zoals selenium en zink, die het immuunsysteem ondersteunen. Vitamine B6 houdt de hormoonbalans in evenwicht en vermindert vermoeidheid. Daarnaast zijn er zeven plantenextracten aan toegevoegd, namelijk cranberryfruitextract, groene thee-extract, gemberwortelextract, Siberische ginseng, kurkumaextract, Rhodiola Rosea en paardenbloemextract.

Een Daily Clean shot is een goede aanvulling op de dagelijkse gezonde voeding door de verschillende vitamines en mineralen die zijn toegevoegd. De zeven natuurlijke plantenextracten zijn hoog gedoseerd en worden goed opgenomen in het lichaam. Daarnaast past de shot bij een vegetarisch, veganistisch, gluten- en lactosevrij dieet.

Ga direct aan de slag met ons gratis E-Book

De SUPP24 Daily Clean shot is makkelijk in gebruik en de perfecte ondersteuning tijdens een detoxkuur. Om jou extra op weg te helpen heeft SUPP24 samen met leefstijlcoaches een E-book samengesteld, vol met tips over voeding leefstijl en heerlijke recepten. Je kunt deze Daily Clean guide hier downloaden: E-Book-Daily-Clean-Kuur

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons