onze-img

Kracht & Herstel Light

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60
onze-img

Kracht & Herstel Extreme

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60

Hoe kies je de beste sportschool uit?

Nicky Butter 05 maart 2019
Hoe kies je de beste sportschool uit?

In Nederland zijn er inmiddels zo’n 2.000 sportscholen waar je uit kunt kiezen. Een behoorlijk aanbod dus. Maar hoe bepaal je wat de beste sportschool is voor jou? Let je op prijs en locatie, of juist op het aanbod en de begeleiding? In dit artikel geven wij je een aantal tips die ervoor zullen zorgen dat je eenvoudig de sportschool vindt die het best aansluit bij jouw wensen!

Bepaal wat je belangrijk vindt

Voorafgaand aan het maken van je sportschool keuze is het slim om je wensen op een rijtje te zetten. Het maken van een keuze lijkt misschien simpel, maar bij veel sportscholen zit je snel gebonden aan een contract van meerdere maanden. Dan is het wel zo prettig als je niet na 1 week spijt hebt van je keuze!

Locatie van de sportschool
Zoek je een sportschool in de grotere steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag? Dan zal er op loopafstand vaak al een flink aanbod zijn. Woon je in een kleiner dorp? Dan is locatie vermoedelijk de eerste factor waar je op wil selecteren. Een half uur moeten fietsen is weinig motiverend, helemaal bij slecht weer.

Tijdstip van sporten
Bepaal eerst wanneer je wil gaan sporten. Is dit ’s ochtends voor je werk? Of juist ’s avonds na je werk? Bepaal aan de hand hiervan vanaf welke tijd de sportschool in elk geval open moet zijn. Hierdoor valt vaak een handje vol sportscholen al af.

Groepslessen en aanbod van de fitnessclub
Bepaal wat je wil gaan doen in de sportschool. Heb je bepaalde groepslessen die je leuk vindt of wil gaan volgen? Ga je voor het krachthonk en de free weight area, of wil je dat er bepaalde cardio- of krachtapparaten aanwezig zijn? Ook dit zijn factoren die je kunt toevoegen aan je eisenlijst om de selectie kleiner te maken.

Begeleiding in de sportschool
Wil je lekker een paar keer in de week bewegen, of wil je serieus resultaten behalen? Het is goed om hier van tevoren over na te denken, want alleen dan kun je een sportschool uitkiezen op haar begeleiding. Veel sportscholen hebben wel een fysiotherapeut, diëtist en personal trainer in huis, maar dit is niet altijd standaard inbegrepen.

Oriënteer je online

Wanneer je eenmaal je wensenlijstje gemaakt hebt, is het raadzaam online vast te kijken naar de mogelijkheden en sportscholen in de buurt. Veel sportscholen hebben zelf een website waar je informatie op kunt vinden, maar je kunt ook gebruik maken van een vergelijkingssite voor sportscholen, zoals newgym. Een voordeel hiervan is dat je vaak ook meteen reviews van de sportschool kunt lezen en hier in één oogopslag ziet wat de sportschool allemaal aanbiedt. Zo weet je direct wat je te wachten staat!

Neem een proefles

Heb je een sportschool gevonden die aan je eisen lijkt te voldoen? Dan raden wij je altijd aan om een proefles te nemen bij de gym in kwestie indien dit mogelijk is. Dit is vaak de beste manier om te kijken of de sfeer, apparatuur en kwaliteit van de groepslessen echt bij je passen. Vervolgens kun je ervoor kiezen online, of bij de sportschool zelf je inschrijving te regelen en ben je klaar om je fitnessavontuur met een voorsprong te beginnen!

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons