onze-img

Hair Care

 • Het éérste vegan & vloeibare haarsupplement
 • Voor mooi, gezond, dik en sterk haar
 • Veilig te gebruiken voor zwangere vrouwen

Haaruitval: 3 redenen waarom je dit hebt en hoe je dit verhelpt

Nicky Butter 17 oktober 2022
Haaruitval: 3 redenen waarom je dit hebt en hoe je dit verhelpt

Haaruitval is ontzettend vervelend, maar ook normaal. Volgens de American Academy of Dermatology (AAD) verlies je gemiddeld tussen de 50 en 100 haren per dag. Met ongeveer 100.000 haren op uw hoofd is dat kleine verlies niet merkbaar. Nieuw haar vervangt normaal gesproken het verloren haar, maar dat gebeurt niet altijd. Haarverlies kan zich in de loop der jaren geleidelijk ontwikkelen of abrupt optreden. Afhankelijk van de onderliggende oorzaak kan het tijdelijk of permanent zijn.

Naast haarverlies of haaruitval kan je haar soms doffig of ongezond ogen. Maar wat is daar nou de precieze reden achter en hoe kun je het verhelpen? Wij geven je 3 mogelijke oorzaken van haaruitval.

Je eet te weinig voedzame middelen, die kunnen helpen bij het verbeteren van je haar.

Naast voeding helpen ook supplementen als onze Hair Care shot bij het verbeteren van de conditie van je haar. Deze belangrijke ingredienten doen al het werk voor je:

 • Biotine: Draagt bij tot de instandhouding van normaal haar, is goed voor de conditie van je haar en behoud van glanzend haar.
 • Koper: Draagt bij tot de normale pigmentatie van het haar.
 • Zink: Draagt bij aan normale haargroei en houdt je haren sterk.
 • Selenium: Draagt bij aan normale haargroei en is goed voor je haren.

Haaruitval om medische redenen of shock.

Je bent onlangs ziek geweest, geopereerd, gebruikt medicijnen, bent veel gewicht verloren of zwanger en/of bevallen. Extreme fysieke stress of schok voor je lichaam veroorzaakt in sommigen gevallen tijdelijke haaruitval.

Ps. wist je dat onze Hair Care shot veilig is te gebruiken voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven!

Je wordt ouder óf het is genetisch bepaald.

Hormoonveranderingen bij het ouder worden kunnen kaalheid veroorzaken. De genen van jouw familie kunnen het dunner worden van het haar boven op uw hoofd veroorzaken.

Hoe kan ik haaruitval voorkomen?

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om haaruitval te minimaliseren:

 • Houd kapsels los. Als je je haar regelmatig in vlechten, knotten of paardenstaarten stijlt, probeer ze dan los te houden zodat ze niet te veel druk op je haar uitoefenen.
 • Vermijd het aanraken van je haar. Probeer zoveel mogelijk niet aan je haar te trekken, te draaien of te wrijven.
 • Dep het haar droog. Gebruik na het wassen een handdoek om je haar voorzichtig droog te deppen. Vermijd het wrijven of draaien van je haar met de handdoek.
 • Streef naar een evenwichtige voeding met veel voedingsstoffen. Probeer voldoende ijzer en proteïnen te verwerken in snacks en maaltijden.

Stylingproducten en hulpmiddelen zijn ook veel voorkomende boosdoeners bij haaruitval. Voorbeelden van producten of hulpmiddelen die van invloed kunnen zijn op haaruitval zijn:

 • föhns
 • verwarmde kammen
 • stijltangen
 • kleurproducten
 • bleekmiddelen
 • permanenten
 • relaxers

Als je toch besluit om styling producten te gebruiken met verwarmde instrumenten, doe dat dan alleen als uw haar droog is, zet de hitte niet te hoog en gebruik een heat protector spray.

Hair Care van SUPP24, voeding voor je haar van binnenuit

Gezond haar begint van binnenuit. Net als ons lichaam heeft ons haar voedingsstoffen nodig om goed te groeien en sterk te blijven. Onze cellen reproduceren constant en ze doen dit volgens de kwaliteit van de voedingsstoffen die we opnemen. Wat jij inneemt, kan je lichaam helpen gezondere cellen te produceren en de basis leggen voor mooi, gezond, dik en sterk haar. 

Hair Care van SUPP24 is een uniek suikervrij, vegan haarverzorgingssupplement in vloeibare vorm. Met de juiste, veilige blend van haarspecifieke vitamines als biotine, vitamine C, B-complex, pro vitamine A (Bètacaroteen), mineralen als zink, selenium en koper en natuurlijke plantenextracten als rozemarijnblad en brandnetelwortel extract.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons