onze-img

Fatburner

 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Activeert de natuurlijke energie
 • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine
onze-img

Pre Workout Light

 • Ready to go Pre-Workout met 180mg Cafeïne
 • Activeert de natuurlijke energie in je lichaam
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
 • 100% Vegan, gluten- en lactosevrij

Groene thee extract: De beste fatburner en antioxidant die er is

Nicky Butter 26 juli 2019
Groene thee extract: De beste fatburner en antioxidant die er is

Groene thee extract is echt waar, één van de gezondste antioxidanten die er is. Niet alleen volgens de fitties, voedingsdeskundige en diëtisten. Maar ook volgens de wetenschap! Dat laatste is dus niet geheel onbelangrijk, in het onderzoek geeft het namelijk vele voordelen met zich mee.

Alles over groene thee extract + de effecten

Groene thee extract of groene thee zit vol met antioxidanten en voedingsstoffen die een sterk effect hebben op het lichaam. Het zorgt voor o.a. voor het volgende:

 • Verbeterde hersenfunctie
 • Vetverlies, minder kans op obesitas
 • Verbeterde fysieke prestatie
 • Bacteriedodend, minder kans op infecties
 • Verlaagt kans op diabetes type 2

Zoals je leest, een flinke lijst met positieve effecten. Deze effecten, de onderzoeken en uitleg vind je hier terug.

Ongezoete gebrouwen groene thee is een drank zonder calorieën. De cafeïne in een kopje thee kan variëren afhankelijk van de duur van de infusietijd en de hoeveelheid toegediende thee. In het algemeen bevat groene thee een relatief kleine hoeveelheid cafeïne (ongeveer 20-45 milligram per 250 ml , vergeleken met zwarte thee, die ongeveer 50 milligram bevat en koffie met 95 milligram per kopje.

Groene thee wordt beschouwd als een van ‘s werelds gezondste dranken en bevat een van de hoogste hoeveelheden antioxidanten van alle thee.

Snel afvallen met groene thee?

Gezien het feit dat groene thee het metabolisme op de korte termijn kan verhogen, is het logisch dat het je kan helpen af te vallen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat groene thee leidt tot afname van lichaamsvet, en dan hebben we het vooral over het verbranden van buikvet. Maar is dit ook waar?

Een van deze studies was een 12 weken durende gerandomiseerde gecontroleerde studie bij 240 mannen en vrouwen. In deze studie had de groene theegroep significante dalingen in lichaamsvetpercentage, lichaamsgewicht, tailleomtrek en buikvet. Sommige onderzoeken tonen echter geen super grote toename van het gewichtsverlies met groene thee aan, dus je kunt niet verwachten dat je kilo’s zal gaan verliezen. De vraag of je er snel van kunt afvallen blijft hier in de onderzoeken onbeantwoord.

Wij denken: In combinatie met de juiste voeding en beweging kan het een steentje bijdragen. Waarom? 

Plaatselijk vet verbranden is onmogelijk, dus het feit dat wordt aangegeven er vooral buikvet werd verbrand in de onderzoeken is sowieso al niet waar. Je kunt namelijk geen plaatselijk vet verbranden omdat er veel verschillende factoren zijn die bepalen hoe en waar je afvalt. Dit kun je helaas niet beïnvloeden door alleen maar buikspieroefeningen te doen, omdat jij een ”strakker buikje” wilt.

Je zult dus echt je gehele lichaam moeten trainen en kritisch naar je voeding moeten kijken. Groene thee kan je dan ondersteunen aangezien het nog steeds je metabolisme verhoogt. De vraag of je dan perse buikvet verliest? Nee. 

Groene thee en gember is een supercombinatie

In combinatie met gember is groene thee echt een super antioxidant en kan het je zeker helpen om je vetverbranding op gang te brengen. Gember in de thee heeft namelijk ook weer vele positief effecten. Waar is gember goed voor? De maag, stress, het immuunsysteem en afvallen.

Supplementen voor vetverbranding

Als je regelmatig sport en je voeding op orde is, kan het zijn dat je nieuwsgierig bent naar supplementen om af te vallen. SUPP24 Preworkout Women is het supplement waar je naar op zoek bent! Het bevat onder andere groene thee extract, carnitine en cafeïne. Deze 3 ingrediënten staan er om bekend de vetverbranding te stimuleren, je een extra boost en uithoudingsvermogen te geven tijdens de training.

Het makkelijke en fijne aan dit supplement is dat het een kant én klare 60 ml shot is. Het is dus makkelijk in gebruik, je neemt het overal mee naartoe en je hebt met 1 slok je supplement binnen.

Geen gedoe meer met shakebekers, afwassen en slepen met potten en poeders. Wil je meer weten over vetverbranding of meer weten over preworkout supplementen? Check dan deze links!

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons