Ahhh, de blaadjes vallen van de boom. Het word kouder buiten en we zijn al gauw geneigd om wat meer te gaan eten. Want ja, dat is gezellig. Echter moet je daarna weer keihard je best doen om die kilo’s eraf te trainen. Maar gezond eten kan ook hartstikke gezellig zijn, dit recept met appelbollen past perfect. Enjoy!
Voordelen van een appel
- Bevat veel vezels
- Bevat veel antioxidanten
- Hoog kaliumgehalte (Hulp bij aanmaak van lichaamseiwitten)
- Vitamine C (Juiste aanmaak van bindweefsel)
Ingrediënten voor 1 appelbol
- 1 grote appel
- 1,5 lepel havermout
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- 0,5 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels grof gehakte noten naar keuze
- Optioneel: rozijnen of cranberry’s
Bereiding
- Snijd de bovenkant van de appel en leg deze aan de kant.
- Hol de appel uit met een lepel of meloenbolletjesmaker. Bewaar de stukjes appel die je eruit haalt behalve de pitjes en het klokkenhuis.
- Snijd de stukjes appel die je er uit hebt gehaald in kleine stukjes en zorg dat er geen pitjes meer tussen zitten. Doe de appelblokjes in een kom.
- Hak een handje noten grof en doe die bij de appelstukjes in de kom en meng alles goed.
- Voeg nu de rest van de ingrediënten toe in de kom met appelstukjes en noten en meng alles goed door elkaar.
- Vul de uitgeholde appel met het mengsel, zet de bovenkant weer op de appel en zet 20 minuten in de oven op 200 graden.
- Voeg eventueel nog wat honing toe, maar pas op met de hoeveelheid suiker! Daar is dan je appelbol, Eet smakelijk!
Bron : Gezonde Recepten
Volg ons