onze-img

Vegan Health

  • Jouw dagelijkse all-in-one vegan supplement
  • Afgestemd op de vegan/vegetarische leefstijl
  • Bron van L-Lysine, vitamines en mineralen
onze-img

Fatburner

  • Bevordert de energiestofwisseling
  • Activeert de natuurlijke energie
  • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine

Flexitariër. Vegetariër maar dan anders

Nicky Butter 20 september 2017
Flexitariër. Vegetariër maar dan anders

Flexitariër zijn, maar hoe dan? Een flexi wat? Een flexitariër, dat is zeg maar iemand die net iets flexibeler omgaat met vlees eten dan een vegetariër. Hoe dan? Als in dat je heel bewust kiest om minder vlees en vis te eten, ook buiten de avond maaltijden om.

Verdeelde meningen over het zijn van een: flexitariër

Het is in feite een extra benaming voor iets wat we in Nederland al vrij veel doen. Zo’n 67% van de Nederlandse bevolking eet eens per week vleesloos dus als je de intens flexibele flexitariërs mag geloven dan is bijna driekwart van ons Nederlanders al flexitariër

Maar heeft dat flexitariër zijn dan ook voordelen? Mwoa, vast wel. De discussie over wel of geen vlees, vis, kip of eieren eten kent veel standpunten en ik elk van die standpunten zit een bepaalde waarheid, maar ook zeker een bepaalde verwaarloosheid. Van pescetariërs tot flexitariërs en van vegetariërs tot full blown veganisten, iedereen ziet het anders wat ook gewoon prima is. Het probleem is alleen dat zolang de dialoog vanuit emotie wordt aangegaan we nooit tot een algemene consensus kunnen komen.

Wat ook weer niet per se hoeft, maar wat het wel een stuk makkelijker maakt voor de leek. Ik geloof in ieder geval dat elk stukje extra bewustzijn bij kan dragen aan het welzijn van onze planeet en alles wat daar op leeft. En op de vraag of we dan elke dag vlees zouden moeten eten zeg ik volmondig nee!

Iedereen is zich er bewust van

Uiteindelijk komt het erop neer dat we ons allemaal bewust zijn van het feit dat 1: minder vlees eten sowieso niet slecht is voor onze gezondheid, 2: elke dag vlees of kip eten sowieso niet bijdraagt aan onze gezondheid en 3: het een intens asociale en super onnodige druk op de gezondheid van het wereldwijde ecosysteem legt wanneer we elke dag vlees en kip eten. Persoonlijk voel ik mij heel goed bij 2-3 keer per week geen vlees of kip eten dus misschien ben ik wel een ultra flexitariër want ik ben zeker geen vegetariër. Maar Nick, wat eet je dan wel op de dagen dat je geen vlees en kip eet om je eiwitten binnen te krijgen?

Ja sorry, maar daar gaat het niet om.

Het gaat niet om wat ik eet, het gaat erom dat jij je bewust bent van wat jij eet en daar mag je best een beetje je best voor doen. Daarnaast puilen de supermarkten tegenwoordig uit van de hoeveelheid verschillende soorten groenten, bonen, kikkererwten, vlees vervangende maaltijden en andere exotische voedingsmiddelen welke veel eiwitten bevatten en waarvoor niet elke dag 100.000 varkens voor worden hoeven afgeslacht.

En als je echt bang bent dat je te weinig eiwitten binnen krijgt dan bestel je toch gewoon een pallet SUPP24 protein shots en dan mik je er elke dag 2 van die units in.

Ben je ook gewoon klaar.

Kiss.

Nick van Eijk
Lifestyle blogger / Master Trainer
SUPP24 Ambassador

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons