Eiwit, eiwit, eiwit! Kipburgers met bonen : Een super makkelijk recept, bomvol met eiwitten.
Ingrediënten voor 4 kipburgers
- 250 gram kipgehakt
- 1 blikje bonen naar keuze
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- Sambal (naar smaak)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel verse basilicum (of gedroogde)
- Optioneel: 1 rode peper
+ Ingrediënten voor een lekkere salade
Ingrediënten voor de dressing
- 150 gram Griekse Yoghurt
- 3 teentjes knoflook (geperst)
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- ½ komkommer (geraspt)
Bereiding
- Laat het blikje bonen uitlekken en spoel ze af. Plet de bonen grof met de achterkant van een mes of vork. Doe ze in een kom en voeg het kipgehakt toe.
- Snipper de ui, pers de knoflookteentjes, hak de de basilicum fijn en snijd de peper als je wilt in kleine stukjes. Doe alles bij het kipgehakt en kneed goed door elkaar.
- Maak van het mengsel met je handen mooie stevige burgers.
- Doe wat olijfolie in een pan, laat goed heet worden en leg de burgers in de pan, bak tot beide kanten bruin zijn.
- Meng ondertussen alles voor de tzatzikisaus en zet even aan de kant tot de kipburgers klaar zijn.
Tip: Serveer de burger bij een lekkere salade of eet op een broodje naar keuze! Leg nog lekker wat sla, tomaat en verse uien op het broodje en eet smakelijk!
Bron : Gezonde Recepten
Volg ons