onze-img

Kracht & Herstel Light

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60
onze-img

Kracht & Herstel Extreme

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60

Drie enorm eiwitrijke gerechten voor mannen

Nicky Butter 04 juli 2019
Drie enorm eiwitrijke gerechten voor mannen

Drie enorm eiwitrijke gerechten voor mannen. 

Eiwitten zijn enorm belangrijk voor je lichaam. Ze spelen een rol in je organen, bloed, zenuwstelsel en spieren. Als je veel sport, dan kan dit zorgen voor spierschade. Met de inname van eiwitten door middel van voeding en extra supplementen kun je dit weer herstellen. Maar hoe weet je nou of je genoeg eiwitten binnen krijgt? In deze blog bespreken we de eiwitinname voor mannen en geven we je 3 enorm eiwitrijke gerechten mee!

Hoeveel eiwitten hebben mannen nodig?

Een van de belangrijke factoren is: Training. Als je als man spierkracht wilt opbouwen, heb je minimaal 1,4 tot 1,7 gram per kilo lichaamsgewicht per dag aan eiwitten nodig. Als je spierkracht wilt onderhouden dan is 1,0 tot 1,2 gram per kilo lichaamsgewicht vaak al voldoende.

Waarom hebben mannen dan meer eiwitten nodig? Mannen hebben namelijk een groter skelet, dat zorgt voor meer ruimte voor het opbouwen van spiermassa. Logisch: Hoe meer spiermassa, hoe meer eiwitten je nodig hebt. Vrouwen hebben over het algemeen 15% minder eiwitten nodig dan mannen.

Hoe eiwitrijk is één gerecht?

Stel: Je weegt als man 80 kilo en je wilt spieren opbouwen. Dan is de formule als volgt: 80 kilo x 1,4 gram = 112 gram eiwitten per dag. Nu denk je vast, dat moet easy zijn, maar dat valt nog best tegen als je niet gewend bent veel eiwitten te eten.

Hoeveel gram bevat bijvoorbeeld 200 gram magere kwark? +/- 18 gram. Afhankelijk van welk merk je kiest.
Je kunt veel eiwitten halen uit de volgende bronnen: Kip, vis, vlees, eieren, melk, noten, bonen, tofu etc. Ook kun je met de SUPP24 shots op een makkelijke en snelle manier aan je eiwitten komen. Er zit maar liefst 23 gram in de shot voor mannen en 17 gram in de shot voor vrouwen!

3 enorm eiwitrijke gerechten

Eiwitrijke omelet wrap met roerbakgroenten en kipreepjes – 56 gram eiwitten, 401 calorieën 

Dit moet wel een van je favorietjes worden als je meer eiwitten binnen wilt krijgen. Het is namelijk een licht gerecht, maar wel vullend. Daarnaast bevat het met 100 gram gebakken kipreepjes er bij 56 gram eiwitten. Het recept vind je hier!

Eiwitrijke pokébowl met tonijn, zeewiersalade en avocado – 37 gram eiwitten, 563 calorieën

Go asian style! Dit gerecht is super lekker en zit mega vol met de juiste voedingsstoffen en boordevol eiwitten. Geen fan van tonijn? Ga dan voor een andere vissoort of maak er een vega pokébowl van met tofu. Nieuwsgierig naar het recept? Die vind je hier!

Easy protein pasta met tomaat en tonijn – 29 gram eiwitten, 475 calorieën 

Deze pasta kun je zowel voor de lunch als avondeten maken en bevatten dik 29 gram eiwitten! Daarnaast is het als sporter ook nog eens goed als man zijnde wat extra koolhydraten binnen te krijgen als je spieren wilt opbouwen. Het volledige recept vind je hier!

eiwitrijk

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons