onze-img

Pre Workout Extreme

 • Extra sterke Pre Workout shot formule
 • 200mg Cafeïne, 2gr Beta-Alanine & 2gr Arginine
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
 • 100% Vegan, gluten- en lactosevrij
onze-img

Protein 20gr

 • Eiwit shot voor sporters van elk niveau
 • Draagt bij aan het behoud en groei van spiermassa
 • Snel en makkelijk herstellen na je training of workout
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS

Het eetschema van een topsporter (met aantal calorieën per dag!)

Nicky Butter 30 oktober 2018
Het eetschema van een topsporter (met aantal calorieën per dag!)

Altijd al willen weten wat en hoeveel calorieën een topsporter nou eet om zijn of haar doelen te behalen? We vroegen het discuswerper en SUPP24 atleet Caspar Hattink.

Trainen in de winter

Caspar: ‘In de winter is het tijd om aan te komen in gewicht, spiermassa op te bouwen en veel krachttrainingen te draaien. Hiervoor moet ik ook aangepast eten. Ik train in de winter vaker en intensiever, daardoor moet ik ook meer eten en calorieën binnekrijgen. Soms gaat dat vanzelf, maar op de gewone dagen wil ik die kilo’s waar ik zo hard voor heb gewerkt niet weer kwijtraken’.

Calorieën

Mijn standaardverbranding ligt op ongeveer 2700 calorieën per dag. Dit houdt in dat ik 2700 calorieën verbrand als ik de hele dag op de bank lig te niksen. Om aan te komen, moet ik dus meer eten dan ik dagelijks verbrand. Dan kom ik met de berekeningen uit op ongeveer 4500 calorieën per dag. Eerlijk gezegd is dit echt een hele klus, vooral om alle calorieën op een gezonde manier binnen te krijgen.

Wat eet ik dan precies?

Casper probeert zo gevarieerd mogelijk te eten. Hij vertelt dat hij op zondag al kookt voor de hele week, zodat daar niet te veel tijd aan hoeft te besteden. Caspar: ‘Ik neem dus echt even de tijd om te bedenken wat ik ga eten, zodat ik het eten niet saai ga vinden en mijn eetlust verlies’. Als ik het lang volhoud om zoveel calorieën te eten, verliest ik soms wel eetlust. Mijn relatie met eten is dus niet echt optimaal, ik verlies vrij snel gewicht als ik even niet oplet. Op dagen dat ik het druk heb, vergeet ik soms wel eens een maaltijd.

Wat eet Caspar?

Eigenlijk eet ik nooit hetzelfde. Ik ben een groot fan van pasta, dat zie je terug in mijn eetschema. Ik houd goed bij of ik genoeg koolhydraten, eiwitten, vetten, mineralen en vitamines binnenkrijg. Dit in de verhouding van ongeveer 55%-20%-25%, koolhydraten, eiwitten en vetten. Mijn vitamines en mineralen krijg ik door genoeg groente en fruit te eten en af en toe iets extra’s voor de zekerheid.

Ik zorg er ook voor dat ik wat snelle koolhydraten neem vooraf aan mijn training. Na mijn training neem ik mijn proteïneshot van SUPP24 met daarbij koolhydraten om het herstel te bevorderen. Ik eet elke drie uur eiwitten om de toevoer van eiwitten zo optimaal mogelijk te houden.

Eetschema op een trainingsdag van Caspar

Ontbijt
120 gram granola
300 gram kwark
250 ml vruchtensap

Lunch
100 gram vlees/vis
150 gram rijst/pasta of 3 grote wraps of 250 gram aardappel
150 gram groente
Sausje
Bakboter
Vruchtensap of limonade

Avondeten
100 gram vlees/vis
150 gram rijst/pasta of 3 grote wraps of 250 gram aardappel
150 gram groente
Sausje
Geraspte kaas
Bakboter
300 gram vla of ander toetje
Limonade of fris

Tussendoor
Proteïne shot SUPP24

Voor het slapengaan
3-4 stuks fruit
3 glazen limonade (of een bidon van 750 ml)
Handje gemengde noten

Totaal aantal calorieën en verhoudingen

 • 3500 +/- (3473 precies)
 • 130,4 gram vet (34%)
 • Waarvan 38 gram verzadigd
 • 119,9 gram eiwit (14%)
 • 432 gram koolhydraten (50%)
 • 33,4 gram vezels (2%)

Wow, best heftig toch! Denk jij dat je 3500 kcal per dag kunt eten en wat doe jij om jouw doel te behalen? Wij wensen Caspar maar ook jou super veel succes met de nieuwe doelen!

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons