onze-img

Protein 20gr

 • Eiwit shot voor sporters van elk niveau
 • Draagt bij aan het behoud en groei van spiermassa
 • Snel en makkelijk herstellen na je training of workout
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS

Een interview met SUPP24 Atleet Tim van Rijthoven

Nicky Butter 12 februari 2019
Een interview met SUPP24 Atleet Tim van Rijthoven

Met coach Richard Krajicek en Miguel Janssen aan zijn zijde, is SUPP24 atleet Tim van Rijthoven hard op weg naar de top 100 van de wereld in de sport: Tennis. Na een tijd van blessures, is hij er nu weer helemaal klaar voor en ondersteunt SUPP24 hem in zijn sportprestaties!

Wij interviewde hem over zijn tennis carrière en ervaringen in het professionele circuit.

 • Wie ben je en wat doe je voor sport?
  Hi, ik ben Tim van Rijthoven en ik ben professioneel tennisser.
 • Doe je deze sport al lang?
  Ja, ik beoefen deze sport al 15 jaar. Ik ben nu 21.
 • Wat heeft ervoor gezorgd dat je voor tennis hebt gekozen?
  Allebei mijn ouders waren tennisleraren, het is er eigenlijk een beetje met de paplepel ingegoten.
 • Hoe vaak train je in de week? Wat voor training doe je?
  Het is vaak zo dat ik 6 dagen in de week train, waarvan 4 dagen 2x per dag. Elke dag sowieso een fysieke training en de andere dagen alleen tennissen.
 • Als atleet heb je de juiste voeding nodig voor jouw tennis prestaties. Houd je daar rekening mee?
  Ik let heel goed op mijn voeding. Ik zorg dat ik elke dag genoeg eet, juist omdat ik zoveel sport. Daar ben ik nog wel eens een paar keer de mist in gegaan. Ik viel dan ook heel veel af. Dus nu houd ik mijn eiwit en koolhydraat inname bij. Voor een wedstrijd denk ik er bijvoorbeeld even aan om een pasta te eten, voor extra energie. Eigenlijk gewoon de simpele dingen, maar ik volg geen specifiek dieet hoor.
 • Wat is je favoriete cheatmeal?
  Mijn favoriete cheatmeal? Ja dat moet dan toch wel pizza zijn. Dat vind ik wel echt lekker…
 • Heb je veel op moeten geven om te staan waar je nu staat?
  Ja, en nee. Ik heb een deel school, vakantie en vriendschappen er voor moeten opgeven. Maar dat is, en was het nog steeds waard. Ik heb er zoveel voor terug gekregen.
 • Wie is jouw grootste idool? (Hoeft niet perse bekend of uit de tennis wereld te zijn)
  Haha, ja het is dan toch wel een bekend iemand. Dat is voor mij Roger Federer, dat vind ik een mooie speler om te zien en ik kan mijn eigen spel ook goed relateren aan zijn type spel. Hij heeft ook, net als mij, een enkelhandige backhand, zoals we dat noemen in termen. En hij speelt aanvallend, waar ik me ook in herken. Dus ik vind het altijd leuk om daar naar te kijken!
 • Welke voorbereidingen moet jij treffen vóór een tennis toernooi/wedstrijd?
  Voor een wedstrijd sluit ik mezelf even helemaal af. Dan doe ik een warming up met een muziekje erbij. Meer dan dat heb ik eigenlijk ook niet nodig.
 • Op welk toernooi zou je ooit nog eens willen spelen?
  Ik heb op alle toernooien/grand slams al zo een beetje gespeeld. Wel als jeugdspeler. Maar ik zou natuurlijk wel heel graag eens op Wimbledon willen staan, om mee te spelen met de grote mannen. Daar zit ook geen bepaalde leeftijd aan vast, als je goed genoeg bent wordt je geselecteerd en mag je meedoen.
 • Wat is je mooiste prestatie tot nu toe?
  Die namen zeggen je waarschijnlijk niets, haha! Maar je speelt met toernooien eigenlijk in 4 fases. in het profcircuit begint het bij de futures, na de futures komen de challengers, daarna de ATP toernooien en pas daarna de grand slams. Mijn mooiste prestatie was bij de junioren, ook op wimbledon, toen haalde ik de kwart finale. Ik heb ook een aantal keer van de #1 van de wereld gewonnen. Een aantal professionele toernooien gewonnen, dat heten dan features en de halve finale gehaald in een challenger toernooi etc. etc. Tot nu toe hele mooie prestaties!
 • Waar sta je over 2 jaar?
  Ik hoop over twee jaar sowieso lichamelijk fit te zijn. De laatste 3 jaren heb ik nogal wat blessures gehad, daardoor heb ik bijna geen toernooien kunnen spelen. Maar ik ben er nu weer helemaal klaar voor en hoop dan ook over 2 jaar wel echt richting de top honderd van de wereld te gaan..
 • Wat zou je andere mensen adviseren die ook een tennis carrière willen starten?
  Doe het vooral voor jezelf en niet voor iemand anders, zou ik zeggen. Zorg echt dat je het leuk blijft vinden en luister goed naar jezelf..
 • Waarom SUPP24 voor jou?
  Mijn fysieke coach kwam er mee, Miguel Janssen. Ik moest eigenlijk al een tijdje beginnen aan het gebruiken van supplementen, ook omdat ik zoveel sport. Nou is een hele pot en shakebeker etc. meenemen naar toernooien gewoon echt niet handig. Dus die kleine shotjes kwamen mij wel ideaal uit + ook nog eens NZVT goedgekeurd.
 • Wat is jouw lievelings shot?
  De proteïne is wel mijn favoriet en vind ik ook de lekkerste shot! Super handig en heel effectief voor mijn herstel.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons