onze-img

Pre Workout Extreme

 • Extra sterke Pre Workout shot formule
 • 200mg Cafeïne, 2gr Beta-Alanine & 2gr Arginine
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
 • 100% Vegan, gluten- en lactosevrij
onze-img

Protein 20gr

 • Eiwit shot voor sporters van elk niveau
 • Draagt bij aan het behoud en groei van spiermassa
 • Snel en makkelijk herstellen na je training of workout
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS

Een interview met SUPP24 Atleet Sven Vismans

Nicky Butter 07 januari 2019
Een interview met SUPP24 Atleet Sven Vismans

Beachvolleyballer en SUPP24 atleet Sven Vismans, op weg naar de top. Zal hij ooit nog op de olympische spelen staan? Momenteel nog in het 3e team van Nederland.. maar de ambities en het doorzettingsvermogen zijn er om op #1 te staan. SUPP24 interviewde Sven en vroeg hem onder andere meer over zijn sport, wat hij moest laten, maar ook wat hij ervoor terug kreeg.

 • Wat doe je voor sport?
  Ik ben beachvolleyballer!
 • Doe je deze sport al lang?
  Ik heb tot mijn 17e gevoetbald, van voetbal overgestapt naar beachvolleybal. Dat was al vrij laat eigenlijk. Maar goed, ondertussen doe ik al 13 jaar aan beachvolleybal!
 • Wat heeft ervoor gezorgd dat je voor Beachvolleybal hebt gekozen?
  Mijn ouders zaten allebei al in de sport. Mijn moeder heeft op het hoogste niveau gevolleybald, zaalvolleybal dan. Ze zaten eigenlijk altijd al in de organisatie van beachvolleybal toernooien, reizen en toen als kind ben ik er een beetje ingerold. Eerst was ik altijd best wel eigenwijs, ik wilde op voetbal blijven omdat al mijn vriendjes dat ook deden. Uiteindelijk toch geprobeerd en binnen een jaar stond ik eigenlijk al op het hoogste niveau, dus het leek me wel verstandig om er mee door te gaan, haha!
 • Hoe vaak train je in de week? Wat voor training doe je?
  Bij mij is het heel verschillend in welke periode ik zit. We werken met periodisering. Dus je werkt eigenlijk naar een piekmoment toe. Het seizoen is in principe alleen gedurende de zomer, dat is vanaf april tot en met augustus/september. Met uitzondering van een aantal toernooien dan, bijvoorbeeld het NK Beach, dat is dan binnen.In een drukke voorbereidings-week, train ik ongeveer 20 uur in de week. Dat zijn dan gedeeltelijk techniek en tactiek trainingen op het zand, dat kan met het team zijn, van 2 of met een ander team erbij. Daarnaast train ik ook nog veel in de sportschool, het is een vrij fysieke sport dus daar doe ik voornamelijk krachttraining. Of ik train met gewichten in het zand in combinatie met HIIT, dat is meer wat functional training + conditie.
 • Als beachvolleyballer/atleet heb je de juiste voeding nodig. Wat eet je zoal op een dag?
  Heel veel, haha! Ik weet niet precies hoeveel calorieën ik eet, maar ik ben me wel heel bewust van wat en hoevaak ik eet.Dat is dan vooral op trainings- en wedstrijddagen. Voor en tijdens toernooien heb ik met een diëtist helemaal uitgestippeld hoe ik zo snel mogelijk kan herstellen, daar draait het vooral eigenlijk om. Een wedstrijd bij mij duurt ongeveer een half uur tot een uur, maar het kan zijn dat ik er 3 op een dag heb. Dan is het belangrijk dat ik binnen die wedstrijden snel weer herstel. Ik eet tussen de wedstrijden door, vooral veel eiwitrijk en dan aangevuld met supplementen.
 • Wat is je favoriete cheatmeal en doe jij aan cheaten?
  Ja, ik eet van mezelf eigenlijk al wel heel gezond. Ik eet geen chips, snoep of frituur hapjes enzo. Maar ik vind pizza wel heel erg lekker, alleen die maak ik dan wel gewoon zelf. Mexicaanse wraps doen het ook erg goed bij mij, dan ga ik helemaal los!
 • Heb je veel op moeten geven om te staan waar je nu staat?
  Ja, maar zo voelde het niet. Nu ben ik me er heel bewust van wat ik allemaal niet heb gedaan, ik heb nooit echt gestapt of naar festivals gegaan. Wanneer mijn vrienden uitgingen, dan stond ik te trainen. Dat had ik echt niet anders gewild. Wat ik nu allemaal meegemaakt heb, dat kan daar echt niet tegenop.In september en oktober heb ik wel een soort van off season, dan kan ik wel gewoon eens naar een feestje of festival toe. Dat vind ik dan ook echt heel leuk en ik kan het misschien wel meer waarderen als een ander! Maar daarna denk ik weer aan wat ik met mijn sport heb meegemaakt en waar ik op de wereld allemaal geweest bent.Het enige jammere vind ik dat ik wel eens heb moeten kiezen tussen de bruiloft van mijn beste vrienden of anderzijds het WK spelen.
 • Welke voorbereidingen moet jij treffen vóór een wedstrijd?
  Het begint natuurlijk weer met voeding, als ik ‘s ochtends speel dan moet ik minimaal 3 uur van tevoren opstaan. Enerzijds om mijn lichaam wakker te krijgen, anderzijds om te eten. Uiterlijk 2 uur van tevoren eet ik een maaltijd. Dan leef ik eigenlijk gewoon naar de wedstrijd toe.3 kwartier van tevoren begint de warming up. Dat is dan stretchen, activeren, sprintjes en inspelen met de bal. En dan begint de wedstrijd!
 • Welke belangrijke wedstrijden staan er op de planning?
  In de eerste week van Januari speel ik in Den Haag een worldtour toernooi, dat is het hoogste niveau van de wereld. Als dat geweest is heb ik nog 3 maanden lang voorbereiding op veel buitenlandstages voordat het seizoen pas eigenlijk weer begint. Het duurt nog wel even voor dat alle belangrijke toernooien weer komen.Voor 2019 heb ik nog niet echt een einddoel waar ik voor train, behalve dan de Nederlandse kampioenschappen in de zomer. De olympische cyclus begint dit jaar, maar helaas kom ik daar dit jaar nog niet in aanmerking. Per land mogen er 2 teams meedoen, momenteel ben ik nog het 3e of 4e team van Nederland. Dat is ook wel echt het ultieme doel! 
 • Welk advies geef je aan mensen die ook de top willen behalen in hun sport?
  Als je ergens iets heel graag wilt, dan moet je erin geloven dat je het kan en er vol voor gaan. Dat betekent dat je sommigen dingen moet laten, wat niet altijd even leuk is, maar het zeker wel waard is.Je hoeft ook niet altijd de meest talentvolle atleet te zijn om er te komen, vooral met de inzet kom je heel ver.
  Tegenslagen verwerken en daar steker van worden. Blessures bijvoorbeeld, die horen er ook gewoon bij.
 • Waar sta je over 2 jaar als beachvolleyballer?
  Het zal niet heel veel veranderen met waar ik nu sta, het afgelopen jaar heb ik 3/4 van de toernooien gewonnen. Dat wil zo nog wel even een tijdje doorzetten eigenlijk 😉 Voor mij ligt de uitdaging meer in het internationale circuit, vorig jaar heb ik mijn eerste medaille gewonnen op de worldtour. Dat smaakt wel naar meer… ik hoop dat mijn trofeeenkast over een 2 jaar wel iets voller staat.
 • Waarom SUPP24 voor jou?
  Voor iedere sporter is het super handig, maar voor een beachvolleyballer helemaal. Ik ben veel op reis en leef dan uit een rugzak of koffer. Een hele pot eiwitten meenemen is dan niet echt handig. Plus, ik ben erg vaak op het strand, daar heb je niet altijd een kraan binnen handbereik om je beker te spoelen. Die geur, de volgende dag.. Vreselijk! Daar was ik altijd echt helemaal klaar mee. Toen kwam ik achter dit product, dit was voor een beachvolleyballer echt top!
 • Wat is jouw lievelings- shot?
  Ja, een proteinshot is onmisbaar voor elke atleet of sporter. De fijnste vind ik toch wel echt BCAA, die geven mij echt iets extra’s. Preworkout gebruik ik alleen bij de krachttraining, niet op het veld, want anders dan duik ik de ballen van de buren op haha!

 

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons