onze-img

Kracht & Herstel Light

 • Energie voor en herstel na je workout
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60
onze-img

Kracht & Herstel Extreme

 • Energie voor en herstel na je workout
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60
onze-img

Pre Workout Extreme

 • Extra sterke Pre Workout shot formule
 • 200mg Cafeïne, 2gr Beta-Alanine & 2gr Arginine
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
 • 100% Vegan, gluten- en lactosevrij

Creatine monohydraat informatie | Het supplement voor kracht

Nicky Butter 03 december 2019
Creatine monohydraat informatie | Het supplement voor kracht

Creatine monohydraat is de ‘eerst gebruikte energievoorraad’ van je lichaam. Organen, spieren en bindweefsel hebben op celniveau energie nodig. Creatine is nodig om energie tussen cellen uit te kunnen wisselen.

De energie die via een groot aantal stofwisselingsstappen wordt vrijgemaakt en opgeslagen zodat je cel er iets mee kan waarbij energie vrijkomt  die je spieren weer kunnen  gebruiken. Uit deze voorraad gebruikt jouw lichaam energie voor de eerste 6-8 seconden.. Ook is creatine belangrijk met behoud van nieuwe cellen.

Waar is creatine monohydraat goed voor?

Doordat creatine de eerste ‘nood’ voorraad energie is bij een inspanning en vooral gebruikt wordt bij kortdurende prestaties is creatine goed voor kortdurende hoge inspanningen als sprinten of krachttraining. Met een grotere creatine voorraad hebben spieren de mogelijkheid om de creatine voorraad sneller bij te vullen en dus ook weer sneller met de volgende kortdurende oefening te beginnen. Hierdoor wordt de sportprestatie vergroot.

Creatine monohydraat stimuleert de collageenproductie en is hierbij dus ook belangrijk voor de opbouw van het bindweefsel. Het resultaat van een hogere concentratie creatine is een betere opbouw van het bindweefsel. Dit zorgt voor een stralende en soepele huid.

Voor vegetariërs kan een extra inname van creatine tot een betere gezondheidstoestand leiden omdat zij geen creatine uit dierlijke producten kunnen halen.

Waar zit het allemaal in?

Creatine is vooral in dierlijke producten aanwezig. Waar zitten aminozuren in? Nou, creatine dus! In het lichaam wordt creatine zelf gevormd uit drie aminozuren: Arginine, Glycine en methionine.

De beste bronnen hiervoor zijn:

 • Haring
 • Biefstuk
 • Varkensvlees
 • Vis
 • Gevogelte

Hoeveel moet ik binnen krijgen?

Hoe je creatine gebruikt? En hoeveel creatine gebruik je per dag? Elke dag dus één supplement. Voor volwassen mannen en vrouwen wordt er aanbevolen om 3-5 gram (0,3 g/kg) dagelijks te consumeren.  Het is voor de meesten verstandig om deze hoeveelheid eventueel op te bouwen in plaats van direct te beginnen met de inname van 5 gram per dag.

Waar moet je op letten?

Het is  van belang om gedurende de dag goed gehydrateerd te blijven. Dit zorgt ervoor dat een eventuele overschot  wordt afgescheiden via de urinewegen in plaats van opgeslagen te worden onder de huid.

Als dit proces niet goed verloopt,  zou er een lichte gewichtstoename kunnen resulteren door de vocht toename in het lichaam.

Welke vorm van creatine?

Creatine kan de lichamelijke prestaties bij opeenvolgende, korte, intensieve trainingen verbeteren waardoor je harder kunt trainen om je fitnessdoel te bereiken.  Het kan lastig zijn om voldoende creatine via enkel je voeding binnen te krijgen (het zit in vlees en vis). Dus is het vaak makkelijker/sneller om creatine binnen te krijgen door middel van een creatine monohydraat supplement.

Creatine en Arginine combineren kan ook veel extra voordeel opleveren. Het zorgt voor een verbeterde bloedsomloop voor het effectief afgeven van creatine aan het spierweefsel. Gebruik bijvoorbeeld voor de training creatine in combinatie met SUPP24 Preworkout Men, dit supplement geeft je nog een extra boost en bevat 2gr arginine.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons