onze-img

Fatburner

 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Activeert de natuurlijke energie
 • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine

Creatine, alle feiten en fabels op een rijtje

Nicky Butter 30 januari 2019
Creatine, alle feiten en fabels op een rijtje

Bijna elke sporter of bodybuilder, beginner of gevorderd, heeft de term creatine wel eens voorbij horen komen. Het is een veelgebruikt supplement in de bodybuilding wereld. Helaas zijn er nog steeds veel misvattingen, vooroordelen en onwetendheid over dit fijne supplement. In deze blog zetten we alle feitjes en fabels op een rijtje.

Feiten over Creatine

 • Door het gebruik van creatine neemt de hoeveelheid energie in de spieren met 20% toe. In de praktijk zou dat inhouden dat krachtsporters net 1 of 2 extra reps extra uit hun sets kunnen persen. Daardoor kun je jouw spieren een versterkte groeiprikkel geven.
 • Je kunt meer vetvrije massa kweken als je dit supplement gebruikt. Zeker weten, afvallen maar.. Burnnnnn!
 • Uit onderzoek is gebleken dat meer als 5 gram creatine geen zoden aan de dijk zet. 3-5 gram per dag is helemaal genoeg!
 • De vorm; ”monohydraat” is het beste soort dat verkrijgbaar is op de markt. Dat klopt over het algemeen, let dus goed op de ingrediënten en prijs.
 • Vaker en intensiever trainen voor resultaat. Om echt te genieten van de voordelen zal je intensiever moeten gaan trainen, met meer gewichten en een doseerschema bij moeten houden.

Fabels over Creatine

 • Creatine is een drug. Nee, nee, nee! Dit is absoluut niet waar. Ter vergelijking: het Internationaal Olympisch Comité staat het gebruik van creatine toe. Trek je conclusie.
 • Creatine kan niet in combinatie met een preworkout of cafeïne gebruikt worden.
  Ook dit is absoluut niet waar. 🙂
 • ”Als ik creatine gebruik, dan hoef ik niet naar de sportschool” Nee, ook dit is niet waar en best wel onrealistisch. Creatine is een hulpmiddel om zwaarder en langer te TRAINEN en zo meer kracht, uithoudingsvermogen en spiermassa op te bouwen.
 • ”Het is nodig om voor het gebruik een laadfase in te gaan.’‘ Fabel. Je kunt gewoon gelijk beginnen met 5GR per dag. Scheelt weer een hoop centjes en tijd.
 • Je komt aan in vetmassa en wordt zwaarder. Fabel Dit is een lastige, omdat toch veel mensen denken dat je in vetmassa gaat aankomen. In de meeste gevallen is dit gewoon vochttoename, dit kan oplopen tot 1-2 kilo. Maar aan het einde van een kuur neemt dit vocht gewoon weer af en komt het terug in natuurlijke staat.

Dus je wilt starten met een kuur?

Bij het gebruik van creatine kun je langer en zwaarder trainen en de sportprestaties verbeteren. Als je lichaam over meer creatine beschikt, dan zul je gemakkelijker en vaker een explosieve beweging uit kunnen voeren. Zoals een zware squat of plotseling sprinten etc.

Als je wilt starten met een creatine kuur, hebben wij hier een goed schema voor je!

Maand 1: Iedere dag, één doses van 5GR. Bij voorkeur voor de training of workout.
Maand 2: Iedere dag, één doses van 5GR. Bij voorkeur voor de training of workout.
Maand 3: Iedere dag, één doses van 5GR. Bij voorkeur voor de training of workout.

Maand 4: Neem even een pauze van de creatine. Na deze periode, kun je weer een start inlassen.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons