onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid

Couperose, wat is het en wat kun je hiertegen doen?

Nicky Butter 21 mei 2019
Couperose, wat is het en wat kun je hiertegen doen?

Heb je last van kleine rode of blauwe bloedvaatjes op je wangen, neus, kin, decolleté en/of hals? Dan heb je last van couperose. Couperose is niet schadelijk, maar het kan je wel onzeker maken. Het is namelijk best lastig om goed te camoufleren en je wilt ook weleens zonder make-up de deur uit.

Lees in onze nieuwe blog hoe couperose ontstaat en wat je er tegen kunt doen.

Hoe ontstaat couperose?

Bij couperose raken de vaatwandjes in de huid verzwakt. Hierdoor worden de vaatjes sterker doorbloed en zetten ze uit, waardoor ze (tijdelijk) zichtbaarder worden. Haarvaatjes kunnen op den duur blijvend verwijd raken, waardoor de roodheid toeneemt en niet meer verdwijnt. De rode vaatjes hebben geen enkele functie en zijn eigenlijk alleen maar storend.

De oorzaak is niet precies bekend, wel weten we dat erfelijkheid een rol speelt. Wanneer je ouders of één van je ouders hiervan last heeft, kan dit ook bij jou het geval zijn. Ook kan couperose een gevolg zijn van rosacea, een veelvoorkomende ontstekingsreactie van de huid.

Hoewel rosacea oftewel couperose ook bij mannen voorkomt, treft het voornamelijk vrouwen. Wist je dat 40% van alle vrouwen vanaf 40 jaar met een licht huidtype, te maken krijgt met couperose? Je bent dus niet de enige!

Factoren die couperose verergeren

Wanneer je couperose hebt, kun je de volgende punten beter vermijden:

 • Alcohol stimuleert de bloedsomloop, waardoor de vaatjes tijdelijk zichtbaar worden. Ook pittig eten en warme dranken kunnen dit effect hebben.
 • De wisseling tussen kou en warmte kan dit huidprobleem verergeren. Vermijd daarom zoveel mogelijk bubbelbaden en sauna’s. Een te warme douche of bad is sowieso niet goed voor de huid, maar nog minder wanneer je couperose hebt. Wanneer je in een omgeving komt die kouder is, is het belangrijk je huid goed te beschermen met een crème.
 • Ga absoluut niet onder de zonnebank en vermijd zoveel mogelijk de zon.
 • Stress heeft een grote invloed op de kwaliteit van de huid, zo ook op couperose.

De oplossing tegen dit huidprobleem

Helaas is er geen geneesmiddel tegen couperose, wel bieden laserbehandelingen een zichtbare en effectieve oplossing tegen dit probleem. Het licht van de laser wordt door het hemoglobine in het bloedvat geabsorbeerd en omgezet in warmte, zonder het omliggende weefsel te beschadigen. Het bloed stolt en het vaatje wordt op een natuurlijke wijze door het lichaam opgeruimd. Gemiddeld zijn hier één tot drie behandelingen voor nodig, die acht tot twaalf weken in beslag nemen.

Tips bij couperose

  • Kies voor huidverzorgingsproducten waar bijvoorbeeld allantoïne of panthenol is toegevoegd. Deze ingrediënten staan erom bekend de huid te herstellen.
  • Let op de ingrediëntenlijst. Kies altijd voor producten zonder parfum, gedenatureerd alcohol en kleurstoffen. Deze stoffen kunnen de huid verder irriteren.
  • Laat je door een schoonheidsspecialist voorlichten over welke producten voor jouw huid zijn geschikt. Belangrijk is dat ieder product in je beauty routine niet agressief is, om ontstekingen te voorkomen.
  • Ondersteun je huid van binnenuit. Door de huid te voeden met vitaminen en belangrijke stoffen zoals collageen en mineralen, wordt de huid verbeterd en roodheid verminderd. Met gebruik van SUPP24 Skin Collagen verminder je couperose, maar hoe helpt dit middel dan? Collageen is enorm goed voor je bloedvaten en bindweefsel, waardoor vaatjes weer sterker worden en de huid een dikker en sterker bindweefsel krijgt. Daarnaast zit het boordevol vitamine en mineralen, een echte boost voor je huid! 
Linda na haar collageenkuur van 60 dagen! Meer info? Ga naar ons skin collageen beauty drink

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons