onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen

Collageen supplement voor huid, haar en nagels. Werkt het écht?

Nicky Butter 23 september 2020
Collageen supplement voor huid, haar en nagels. Werkt het écht?

De grote vraag: Collageen supplementen voor je huid, haar en nagels, werkt het echt? Het is één van de grootste opkomende hypes en wordt ook wel een beauty wondermiddel genoemd. Celebs als de Kardashian zusjes, Lady Gaga, Jennifer Aniston etc. zijn helemaal overtuigd van de werking en gebruiken het al jaren. In dit artikel delen we allerlei informatie zoals onderzoeken, reviews, feitjes en meer..

Collageen supplementen in de basis

Omdat de wetenschap en het onderzoek achter collageen nogal uitgebreid en ingewikkeld is, is het belangrijk eerst te weten: Wat is collageen? Waar is het voor? Voor wie is het? En wat doet het?

Wat is collageen?

Allereerst, collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam. Het is goed voor ongeveer 1/3 van de eiwitsamenstelling.
Het is één van de belangrijkste bouwstenen van botten, huid, spieren, pezen en gewrichten. Daarnaast wordt het ook veel aangetroffen in bloedvaten, hoornvlies en tanden.

Je kunt het zien als de ”lijm” die al deze dingen bij elkaar houden. In feite komt het woord van het Griekse woord ”kólla”, wat lijm betekent.

Waar is het voor?

Collageen dus goed voor o.a. lichaam, botten en huid.
Het viscollageen wat wij in skin collagen gebruiken is een type 1 collageen, welke verantwoordelijk is voor 90% van je eigen collageen.

Het is gemaakt van dicht opeengepakte vezels. Het geeft structuur aan huid, botten, pezen, kraakbeen, bindweefsel en tanden. Naarmate je ouder wordt, produceert je lichaam minder en van mindere kwaliteit collageen. Een van de zichtbare tekenen hiervan is in je huid, die minder stevig en soepel wordt. Kraakbeen verzwakt ook met de leeftijd.

Werkt collageen echt?

Ja, zeker weten! Ondanks dat er nog geen wetenschappelijk bewijs is, zijn er vele mensen die bij collageen zweren. Zeker in Amerika en Azië, zijn collageensupplementen erg populair en worden ze al jaren lang iedere dag gebruikt. Ook zijn er al meerdere onderzoeken en trials uitgevoerd die de werking aantonen. Als je het ons vraagt, collageen werkt echt.. Niet alleen wij, maar steeds meer mensen nemen collageensupplementen op in hun dagelijkse voedingspatroon.

Voor wie is collageen en hoe werkt collageen?

Collageen neemt dus naarmate je ouder wordt langzaam aan af. Dit begint gemiddeld van het 25e levensjaar. De huid van de gemiddelde vrouw neemt elke tien jaar met 7% af. Zelfs een verlies van 3% collageen kan heel zichtbaar zijn.Op 40-jarige leeftijd bedraagt het verlies doorgaans 1% per jaar.

Collageen is dus voor iedereen, voor jong en voor oud. Voor jong is het dus belangrijk al vroeg te beginnen met het aanvullen en stimuleren van collageen.
Op oudere leeftijd boven de 40 of bijvoorbeeld na de menopauze zal er steeds meer verlies optreden, wat het extra belangrijk maakt het te blijven aanvullen voor een langere periode.

Stop je met het aanvullen van collageen? Dan zal het collageen ook weer gaan afnemen als gewoonlijk. Dat is eenmaal hoe het met collageen werkt. Stop je met sporten? Dan nemen ook je spieren weer af. Stop je met elke dag gezond eten? Dan zul je ook weer aankomen in kilo’s. Zo werkt het dus ook met collageen.

Wat doet het in je lichaam?

Skin Collagen bevat gehydrolyseerd viscollageen. Dit is essentieel, gezien het onmogelijk is om een collageen eiwit op te nemen in zijn gehele vorm. Gehydrolyseerd viscollageen houdt in dat de collageen eiwitten in kleine stukjes, ofwel peptiden moeten worden opgebroken voor het lichaam ze kan opnemen.

Via de huid (doormiddel van een crème, serum etc) is het onmogelijk collageen op te nemen, dus blijft een collageensupplement, capsule, drankje, poeder etc. de enige optie. Pillen worden in tegenstelling tot drankjes en poeders vaak minder goed opgenomen. Let er dus altijd op bij aankoop van een supplement dat het collageen gehydrolyseerd is en je voor een compleet collageendrankje of poeder gaat.

Wat is belangrijk bij het kiezen/gebruik van een collageensupplement?

Ondanks dat het een beauty wondermiddel wordt genoemd, is het niet vanzelfsprekend dat je na 2 weken rimpelloos door het leven gaat. Helaas.. 😉 Ook bij deze supplementen zijn er wat regeltjes aan verbonden:

 • Verwacht resultaat binnen 30-90 dagen. 
  De één is de ander niet. Alles heeft te maken met leefstijl, leeftijd, beautyroutine, voeding, bescherming van de huid etc. Het is dus erg belangrijk dat wanneer je aan een collageenkuur begint je zo gezond mogelijk leeft en goed voor je huid en lichaam zorgt. Denk aan: Een gezond voedingspatroon met zo min mogelijk suikers, niet onder de zonnebank, smeren met een SPF crème (iedere dag), minder of helemaal niet roken/alcohol drinken, genoeg water drinken etc. Binnen 1-2 weken na de start kun je te maken krijgen met uitbraak van puistjes, bultjes of bijv. lichte buikpijn. Schrik niet, dit is normaal en noemen wij ook wel de clean-up fase. Skin Collagen werkt namelijk ook opschonend en activerend van binnen, wat zich ook aan de buitenkant kan tonen.
 • Het resultaat is voor iedereen anders
  Vele van onze klanten hebben allemaal een ander resultaat na de kuur. Zo heeft de een sterkere en langere nagels gekregen, de ander heeft dikker haar gekregen. Probeer van te voren foto’s te maken van je haar, huid, nagels, wimpers en bijvoorbeeld spataderen of cellulitis. Zo kun je na de kuur makkelijker vergelijken wat het voor jou heeft gedaan.
 • Zie collageen als natuurlijk alternatief voor botox, fillers, hairextensions en acrylnagels
  Wanneer je opzoek bent naar een behandeling zonder naalden of het maken van een grote investering, is een supplement met collageen een goed alternatief. Zorg op natuurlijke wijze voor je lichaam en geef het de voedingsstoffen die het nodig heeft om op natuurlijke wijze het lichaam, het haar, huid en de nagels te boosten.
 • Let goed op de ingrediënten en doseringen
  Het collageen in Skin Collagen is het beste voor huid, haar en nagels. Daarnaast wordt viscollageen beter opgenomen door het lichaam, doordat de peptiden het meest overeen komen met menselijk collageen. De peptiden zijn ook kleiner dan bij rundercollageen. Hoe kleiner de peptiden, des te beter de opname. Wij gebruiken 10 gram, gezien de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ligt op maximaal 10 gram, hebben wij gekozen voor de hoogste dosering om sneller resultaat te behalen. Naast collageen bevat skin collagen hyaluronzuur, 12 vitamines en 3 mineralen. Hierdoor hoef je geen andere supplementen extra te slikken en bespaar je weer centjes, het is een all-in-one beauty en vitamineshot. Daarnaast is het belangrijk bepaalde vitamines met collageen samen in te nemen om de juiste werking in het lichaam te hebben. Bijvoorbeeld: Ons lichaam kan zelf collageen aanmaken, alleen heeft daarvoor vitamine C nodig. Een tekort aan deze vitamine leidt tot een minder sterk collageennetwerk en dat zie je terug in een doffe huid. Hyaluronzuur heeft een gunstig effect op het vochtgehalte in je huid en de elasticiteit van het bindweefsel. De combinatie van deze 3 zorgt ervoor dat het effect het sterkste is!

Wat kun je nou verwachten van een collageenkuur?

Ons lichaam hernieuwt zichzelf constant, maar niet alle cellen worden aan hetzelfde tempo vernieuwd. Dit wil zeggen dat als je Skin Collagen vandaag nog inneemt, je bijvoorbeeld pas over een 28-tal dagen resultaat kan merken. Jouw lichaam moet eerst de voorraden aanvullen en daarna kan het de kwalitatieve collageenpeptiden, hyaluronzuur, vitamines en mineralen gebruiken om jouw huid strakker te maken, rimpels te verminderen, sterkere nagels en glanzend haar te produceren, je meer energie te geven en om het verouderingsproces tegen te gaan.

Natuurlijk kunnen we je inmiddels na ervaring met onze klanten een korte tijdlijn geven:

 • Dag 1-7: Resultaat is nu nog niet echt zichtbaar. Het kan wel dat je meer energie hebt door de vele toegevoegde vitamines!
 • Dag 7-14: Je zult de eerste resultaten gaan zien. Je lichaam en spijsverteringskanaal zal zich gaan opschonen/reinigen. Je voelt je energieker en wellicht zie je zelfs al een kleine glow.
 • Dag 14-42: Dit beauty drankje gaat nu pas echt zijn werk doen. Wellicht al wat minder oneffenheden, minder fijne lijntjes, meer volume in je huid. Ook kun je nu al meer gaan merken aan je haar. Het wordt glanzender en groeit sneller. Sterkere nagels zijn rond deze tijd ook te merken, ook deze groeien waarschijnlijk sneller. Je kunt naast je gezichtshuid ook verschil merken aan de rest van de huid op je lichaam, skin collagen werkt diep in het bindweefsel en maakt de huid dikker. Cellulitis kan verdwijnen en zogeheten spiderwebs verminderen.
 • Dag 49-56: Je collageen level is hoog, dit houdt in dat het collageen zich nu heeft verdeeld in je lichaam. Dit is echter afhankelijk van leeftijd, leefstijl en huidstructuur. Het is nu vaak wel veiliger te zeggen dat je resultaat ziet of voelt. Nu is het tijd om door te gaan in onderhoud, elke week 3 flesjes om je collageenlevel op peil te houden en te genieten van de mooiste versie van jezelf. Shine beautiful!

Onderzoeken naar de werking van collageensupplementen

Helaas blijft echt hard wetenschappelijk bewijs naar de werking van collageensupplementen nog achter. Wel zijn er vele medische en klinische onderzoeken naar collageen uitgevoerd, welke veelal positief zijn.

Hieronder vind je een aantal belangrijke trials:

Naast deze onderzoeken zijn er nog vele andere onderzoeken welke de werking en effectiviteit van collageen peptiden ondersteunen. Met een beetje research op google, ben je waarschijnlijk zelf ook snel overtuigd van de werking. Wij van Skin Collagen hebben zelf ook een visueel onderzoek opgezet met voor en na foto’s, wil je deze foto’s bekijken en meer weten over Skin Collagen? Ga dan naar deze link. 

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons