Spieropbouw en -afbraak zijn continue processen die 24 uur per dag, zonder dat iemand het merkt, doorgaan. Dat gebeurt in een dusdanig tempo dat na drie maanden al het spierweefsel is vervangen door nieuw weefsel. De eiwitten uit onze voeding leveren de bouwstenen voor onze spieren. Deze bouwstenen noemen we de aminozuren.
Er word beweert dat tartaar / vermalen vlees beter opgenomen zou worden door het lichaam, beter is voor de spieropbouw en dus ook beter is dan een steak. Je vind hier dus een lekker receptje mét tartaar![/vc_column_text][vc_column_text]
Ingrediënten voor 2 personen – bonensalade met gegrilde tartaar
- 4 tartaartjes
- 2 grote rode uien
- 2 teentjes knoflook
- cherrytomaatjes
- 1 theelepel chilipeper
- 2 takjes tijm of rozemarijn
- Bonen mix (bijvoorbeeld, bruine-, witte-, kidneybonen, kikkererwten)
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Snijd de uien in ringen, pers de knoflook en snijd de tomaatjes doormidden.
- Bestrijk de tartaartjes met wat olie, peper en zout. Verhit een gril(pan) en gril de tartaartjes ongeveer 10 minuten. Hoeven niet helemaal doorbakken te zijn.
- Verhit ondertussen een pan met wat olie, als de pan goed heet is voeg dan de knoflook, chilipoeder, uien en rozemarijn of tijm toe. zet het vuur zacht en laat het even fruiten.
- Voeg daarna de tomaatjes toe, zet het vuur wat hoger en bak het ongeveer 5 minuten.
- Laat de bonen uitlekken en spoel ze af onder de kraan, voeg de bonen toe en laat het geheel nog 2 minuten op het vuur staan.
- Pak een bord en serveer de bonensalade en tartaartjes apart.
Bron : Gezonde Recepten
Volg ons