onze-img

Fatburner

 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Activeert de natuurlijke energie
 • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine
onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen

Uit eten gaan tijdens het afvallen? Kan dit wel of niet?

Nicky Butter 26 juni 2019
Uit eten gaan tijdens het afvallen? Kan dit wel of niet?

Uit eten gaan tijdens het afvallen? Kan dit wel of nou juist niet? De zomer is echt in volle gang. Van 16 graden binnen no time naar 31 graden. Dat betekent ook dat het wellicht moeilijk word voor jou om je doel te behalen.

Met het doel hebben we het dan specifiek even over: afvallen. Je zult je aan moeten passen, maar jij blijft met dit heerlijke weertje toch niet binnen zitten? Afvallen en uit eten gaan kunnen namelijk prima samen.

Mindset is key

Iedereen heeft wel eens een momentje dat het even iets minder gaat. Maar deze momenten zijn ook weer nodig om je te doen beseffen waarom je jouw doel wilt bereiken. Zorg er dus voor dat je mindset over voeding helemaal op orde is. Mindset is key, jep.. dat klinkt cliché. Maar je kunt kilo´s broccoli en kip gaan eten, echter als het in je hoofd niet helemaal lekker zit dan gaat het altijd een strijd worden.

Zorg dat je goed nadenkt over de voeding die je tot je neemt, maak je de bewuste keuzes? Wat is voor jou gezond? Is dat een voorverpakte maaltijd met kip of een verse salade met kip? Als je hier nog veel moeite mee hebt, dan is het belangrijk eerst op zoek te gaan naar iemand die je kan helpen. Stap bijvoorbeeld naar een mental health coach, personal trainer of voedingsdeskundige. Zo kun je echt je doel behalen!

Hongerig uit eten in combinatie met afvallen ?

Dit is echt een NO GO! Je kunt namelijk lastig verleidingen weerstaan met een lege maag. Zorg dat je of: Goed hebt geluncht of van tevoren nog even een tussendoortje hebt genomen. Denk hierbij aan fruit, noten, rauwkost etc.

Zoek zelf een restaurant

Is je mind op orde, afvallen je doel en ga je uit eten? Kies er dan voor om zelf het restaurant uit te kiezen. Er zijn namelijk nog een hele hoop restaurants waar je niets gezonds kunt krijgen. Vaak kun je online gemakkelijk het menu bekijken.

Dit moet je echt vermijden

Als je op een dieet bent of een gezonde levensstijl aanneemt met het doel om af te vallen, dan kun je dit het beste laten staan.

 • Pasta, rijst of aardappelen bestellen? Liever niet.. Bestel in plaats daarvan een extra portie groenten
 • Vooraf brood bestellen, dat kun je beter overslaan..
 • Soep, salade, vers vlees of vis en eiergerechten met groenten zijn bewuste en gezonde keuzes. Vaak kunnen ze dit in het restaurant ook nog eens super lekker maken.
 • Pas op met sausjes, jus, boter etc.
 • Neem je een toetje? Kies hierin ook voor gezonde alternatieven: Bijv. Vers fruit (Aardbeien, ananas etc.), echt vers ijs. Het beste is om gewoon een lekkere kop koffie of thee te nemen.

Take it easy

Je gaat uiteten en je wilt los. Dat begrijpen we. Maar als je ineens heel veel gaat eten na een periode van tekorten, raak je snel vol. Dit is absoluut niet bevorderlijk voor de spijsvertering. Dus al helemaal niet voor het afvalproces. Ga voor een kleiner voorgerecht en een normaal hoofdgerecht.

Afvallen + alcohol tijdens het uit eten gaan

We hebben gauw de neiging om alcohol te drinken als je uit eten bent. Want dat versterkt het gezelligheidsgevoel, toch? Het is echt niet per se nodig. Wat vind je belangrijker? Je doel behalen of dat ene wijntje? Wat er uiteindelijk 2 of 3 worden. Alles over sporten, gezond leven en de invloeden van alcohol vind je hier! 

Stop, stop, stop….

Luister naar je lichaam. Vind je het moeilijk om aan te voelen wanneer je vol zit? Af en toe je bestek neerleggen kan helemaal geen kwaad. Je lichaam zegt misschien ja, maar je hersenen hebben waarschijnlijk al een aantal keer NEE gezegd. Let er ook goed op dat je op het moment dat je aan het eten bent, je jezelf niet teveel laat afleiden en eventjes bewust bezig bent met wat je eet. Je hersenen worden namelijk super snel verstoord door prikkels waardoor de signalen minder goed doorkomen. Het verschilt overigens wel per persoon: de één is gevoeliger voor dit soort verstoringen dan de ander.

Oeps, ging het toch fout?

Oké. Chips. Maar echt niets meer aan te doen! Tenslotte zijn we allemaal mensen en we hebben fouten nodig om te kunnen leren.

Raak dus vooral niet in paniek en laat je absoluut niet demotiveren. Zorg er voor dat het niet te vaak gebeurd, waardoor je terug kunt vallen in bepaalde patronen. Pak dus gelijk de draad weer op en eet de volgende dag gewoon weer lekker gezond.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 17 oktober 2022

Haaruitval: 3 redenen waarom je dit hebt en hoe je dit verhelpt

Haaruitval is ontzettend vervelend, maar ook normaal. Volgens de American Academy of Dermatology (AAD) verlies je gemiddeld tussen de 50
Door Nicky Butter 18 juli 2022

Eiwitten voor vrouwen: eet ik voldoende eiwitten?

Als volwassene heb je per dag ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Ben je zwanger of geef je
Door Nicky Butter 06 juli 2022

Huidveroudering door de zon – Voorkom het met deze tips!

Het is zomer en waarschijnlijk zit je de aankomende weekenden lekker met je voetjes in het zand, terwijl de zonnestralen