onze-img

Kracht & Herstel Extreme

 • Energie voor en herstel na je workout
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
onze-img

Kracht & Herstel Light

 • Energie voor en herstel na je workout
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS

Squatten met een dunne of dikke zool?

Nicky Butter 16 september 2017
Squatten met een dunne of dikke zool?

Squatten, deadliften of bankdrukken… De platte zool is echt het beste! Voor degene die zich afvragen waarom? Het is simpel.

Hoe dichterbij je bij de grond komt, des te makkelijker is het om energie in de grond uit te oefenen. Hardloopschoenen hebben een verhoogde zool/hak en hebben vaak een kussentje
om schokken te dempen. Juist daarom staan je voeten hoog en kun je je voeten niet stevig planten. Je verliest ook veel van de energie die je uitoefent want, je moet de energie eerst door de dikke zool/hak en dan vanaf de grond omhoog komen. Een ander conflict van dikke zolen of hakken kan zijn dat je voeten gaan rollen om zo je evenwicht te bewaren.

Als je namelijk druk uitoefent op je benen door te zakken en te duwen hebben we automatisch de neiging om de tenen en hielen naar elkaar toe te trekken. Ook gebeurt het vaak dat hardloopschoenen geen goede bescherming aan de zijkanten hebben waardoor je door je enkels kunt klappen, zeker bij een onjuiste houding is dit soms niet te voorkomen. Dit kan zorgen voor ernstige blessures die je doelen in de weg gaan staan. Een platte zool voorkomt dit echter wel.

Meer dan gewoon een schoen

Schoenen hebben meerdere eigenschappen die van belang zijn bij krachttraining. Ze beschermen je tegen directe viezigheid en schade, kunnen helpen met het stabiel houden van de voet, kunnen helpen met het absorberen van impact en ze kunnen compenseren voor een gebrek aan mobiliteit.

De keuze van de schoen is voor iedereen anders, de één doet aan squatten op blote voeten of sokken en de ander gaat graag met simpele nike’s naar de gym. Het is maar net waar jij je lekker bij voelt.
Heb je geen idee wat voor schoen bij jou past? Laat je dan adviseren door iemand die er verstand van heeft. We hopen natuurlijk vooral dat je blessures voorkomt.

Voordelen platte zolen

 • Geen verloren energie door veerkracht zool
 • Betere stabiliteit
 • Minder belasting onderrug
 • Meer activatie extensoren (strekkers) van de knie (quadriceps)

Welke schoenen zijn dan het beste?

Wij hebben een aantal powerlift schoenen, in verschillende price ranges voor je op een rijtje gezet!

 1. Unisex : Converse, Chuck Taylors – €60,-
 2. Dames : Reebok Legacylifter – €140,-
 3. Heren : Reebok Legacylifter – €179,95
 4. Dames : Adidas powerlift 3.1 – €99,95
 5. Heren : Adidas Powerlift 3 – €95,-

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 17 oktober 2022

Haaruitval: 3 redenen waarom je dit hebt en hoe je dit verhelpt

Haaruitval is ontzettend vervelend, maar ook normaal. Volgens de American Academy of Dermatology (AAD) verlies je gemiddeld tussen de 50
Door Nicky Butter 18 juli 2022

Eiwitten voor vrouwen: eet ik voldoende eiwitten?

Als volwassene heb je per dag ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Ben je zwanger of geef je
Door Nicky Butter 06 juli 2022

Huidveroudering door de zon – Voorkom het met deze tips!

Het is zomer en waarschijnlijk zit je de aankomende weekenden lekker met je voetjes in het zand, terwijl de zonnestralen