onze-img

Kracht & Herstel Extreme

 • Energie voor en herstel na je workout
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60
onze-img

Kracht & Herstel Light

 • Energie voor en herstel na je workout
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60

Squatten met een dunne of dikke zool?

Nicky Butter 16 september 2017
Squatten met een dunne of dikke zool?

Squatten, deadliften of bankdrukken… De platte zool is echt het beste! Voor degene die zich afvragen waarom? Het is simpel.

Hoe dichterbij je bij de grond komt, des te makkelijker is het om energie in de grond uit te oefenen. Hardloopschoenen hebben een verhoogde zool/hak en hebben vaak een kussentje
om schokken te dempen. Juist daarom staan je voeten hoog en kun je je voeten niet stevig planten. Je verliest ook veel van de energie die je uitoefent want, je moet de energie eerst door de dikke zool/hak en dan vanaf de grond omhoog komen. Een ander conflict van dikke zolen of hakken kan zijn dat je voeten gaan rollen om zo je evenwicht te bewaren.

Als je namelijk druk uitoefent op je benen door te zakken en te duwen hebben we automatisch de neiging om de tenen en hielen naar elkaar toe te trekken. Ook gebeurt het vaak dat hardloopschoenen geen goede bescherming aan de zijkanten hebben waardoor je door je enkels kunt klappen, zeker bij een onjuiste houding is dit soms niet te voorkomen. Dit kan zorgen voor ernstige blessures die je doelen in de weg gaan staan. Een platte zool voorkomt dit echter wel.

Meer dan gewoon een schoen

Schoenen hebben meerdere eigenschappen die van belang zijn bij krachttraining. Ze beschermen je tegen directe viezigheid en schade, kunnen helpen met het stabiel houden van de voet, kunnen helpen met het absorberen van impact en ze kunnen compenseren voor een gebrek aan mobiliteit.

De keuze van de schoen is voor iedereen anders, de één doet aan squatten op blote voeten of sokken en de ander gaat graag met simpele nike’s naar de gym. Het is maar net waar jij je lekker bij voelt.
Heb je geen idee wat voor schoen bij jou past? Laat je dan adviseren door iemand die er verstand van heeft. We hopen natuurlijk vooral dat je blessures voorkomt.

Voordelen platte zolen

 • Geen verloren energie door veerkracht zool
 • Betere stabiliteit
 • Minder belasting onderrug
 • Meer activatie extensoren (strekkers) van de knie (quadriceps)

Welke schoenen zijn dan het beste?

Wij hebben een aantal powerlift schoenen, in verschillende price ranges voor je op een rijtje gezet!

 1. Unisex : Converse, Chuck Taylors – €60,-
 2. Dames : Reebok Legacylifter – €140,-
 3. Heren : Reebok Legacylifter – €179,95
 4. Dames : Adidas powerlift 3.1 – €99,95
 5. Heren : Adidas Powerlift 3 – €95,-

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons