onze-img

Pre Workout Extreme

  • Extra sterke Pre Workout shot formule
  • 200mg Cafeïne, 2gr Beta-Alanine & 2gr Arginine
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
  • 100% Vegan, gluten- en lactosevrij
onze-img

Pre Workout Light

  • Ready to go Pre-Workout met 180mg Cafeïne
  • Activeert de natuurlijke energie in je lichaam
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
  • 100% Vegan, gluten- en lactosevrij

Pre-workout voor topsporters. Is dat wel zo slim?

Nicky Butter 09 januari 2018
Pre-workout voor topsporters. Is dat wel zo slim?

Pre-workout voor topsporters, is dat wel zo’n goed idee? Deze informatie is afkomstig van mijn sportdiëtist. Ik onderbouw mijn mening met eigen ervaringen.

In deze blog vind je de voor en tegens van pre-workout voor topsporters.

Verdeelde meningen

In de topsport is het belangrijk om zoveel mogelijk uit je training te halen, zo goed mogelijk te herstellen en dat zonder doping te gebruiken. De meningen zijn verdeeld over het gebruik van supplementen. “Alles wat je niet uit je voeding haalt is doping” of “als het niet schadelijk is en het niet op de doping lijst staat, moet je het toch gewoon gebruiken?”

Zo zwart-wit is het meestal niet. Veel doping is niet bewezen slecht voor de gezondheid en veel supplementen zijn niet bewezen ongevaarlijk. Er wordt gekeken naar de mate van prestatiebevordering en als laatste maatstok wordt de “sportethiek” gebruikt. Deze laatste is wel een heel grijs gebied en dus niks op in te brengen als sporter, coach of instantie.

SUPP24 Pre workout

Wat nou zo fijn is aan de pre-workout van SUPP24 is dat het op doping is getest. Dit is een groot voordeel voor topsporters. Veel preworkouts worden geassocieerd met doping en daarom durven de meeste topsporters het risico niet te nemen. Veel topsporters nemen een goeie bak koffie om zich een beetje op te peppen. In de pre-workout van SUPP24 zit 200mg cafeïne. Dit staat gelijk aan 2-3 koppen koffie. Ikzelf drink eigenlijk nooit koffie en vrij weinig cola of andere cafeïne houdende dranken. Hierdoor ben ik zeer gevoelig voor cafeïne en voor de andere stoffen in de pre-workout. Ik kom in mijn volgende blog terug op de andere stoffen in de pre-workout.

Nu weten we dat het werkt, dat het is getest en dat het mag. Nu is nog de vraag, is het wel zo’n goed idee?

Ga er verstandig mee om

Ik gebruik het niet voor elke training. Het is bekend dat je went aan cafeïne en je dus steeds meer nodig hebt voor hetzelfde effect. Ik heb het ook niet nodig voor elke training, ik kan mezelf genoeg oppeppen als ik één training per dag heb. Ik heb alleen drie à vier keer per week, twee trainingen per dag. Als ik een krachttraining heb die als tweede training op de dag staat, dan gebruik ik de pre-workout. Dit helpt me om al mijn trainingen te draaien op de intensiteit die ik graag wil. Hierdoor haal ik meer uit mijn trainingen en presteer ik beter. Ook bij de momenten dat ik voor een nieuw persoonlijk record ga, neem ik de pre-workout. Dit geeft me net even dat mentale zetje en de kick die ik nodig heb om er zeker van te zijn dat ik alles geef.

Voor de recreatieve sporter? Het werkt goed en het helpt voor nét dat beetje extra energie, mits je niet al 10 koppen koffie drinkt per dag. Naast energie heeft het supplement ook nog vele andere voordelen. Voor nu geef ik je mee, ga er verstandig mee om en neem het als supplement. Een supplement is een toevoeging en geen vervanging van de basisbehoeften. Zorg dus dat het geen basisbehoefte wordt! Dit is mijn mening, waar ik goed bij presteer en waar ik ook de mentale voordelen uithaal;)

Groetjes,

Caspar

Caspar Hattink

SUPP24 Atleet – Discuswerper

Fysiotherapeut

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons