onze-img

Kracht & Herstel Light

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60

Omgaan met foodsaboteurs

Nicky Butter 18 mei 2018
Omgaan met foodsaboteurs

Foodsaboteurs…Wie kent ze niet? ‘Hier heb je een stukje taart, ik heb een biertje voor je gehaald en hier heb je een bitterbal.’ Vervolgens zegje vriendelijk: ‘Nee dankjewel, ik let op mijn voeding’ en hoor je: Wat ongezellig, ik heb de taart zelf gemaakt, één biertje kan wel, je wordt wel heel mager en ga zo maar door. De meeste mensen bedoelen het goed, maar het helpt jou niet met het aanpassen van je levensstijl. In deze blog geef ik een aantal tips hoe je met deze zogeheten foodsaboteurs omgaat.

Neem ze mee in je proces

Je hebt de afgelopen weken waarschijnlijk gemerkt dat het veranderen van je levensstijl niet altijd even makkelijk gaat. Het kan ook moeilijk zijn voor je omgeving. Mogelijk confronteert jouw gezonde gedrag hun met de ongezonde keuzes die zij maken. Ze kunnen hierdoor een soort druk voelen dat zij dit ook moeten doen, terwijl jij alleen maar met je eigen proces bezig bent. Probeer ze daarom mee te nemen in jouw persoonlijke veranderproces. Leg rustig uit waarom je bepaalde dingen wel doet en bepaalde dingen niet doet. Op deze manier kunnen mensen jouw keuzes beter begrijpen en uiteindelijk ook accepteren.

Bekijk het positief

De meeste mensen bedoelen het aardig als ze je een stukje taart aanbieden of de laatste bitterbal voor je bewaren. Ze weten dat je er van houdt, maar hadden er even niet aan gedacht dat je op je voeding aan het letten bent.

Ga niet in discussie

Als de saboteurs het dan nog niet begrijpen, ga dan niet in discussie. Het is hun probleem dat ze jouw keuzes, doelen en motivatie niet kunnen accepteren. Het is zonde van jouw energie om hier heel veel aandacht aan te besteden, deze kun je ook aan betere dingen besteden.

Eigen verantwoordelijkheid

Ook al proberen mensen je dingen aan te bieden, je wordt niet gedwongen. Je hebt altijd een eigen keuze en kent jezelf en je eigen lichaam het beste. Dus houd je doelen voor ogen, zodat je ook de aangeboden verleidingen kan weerstaan. En als je er wel zin in hebt, dan neem je het lekker, jij bent de baas.

Acceptatie

Accepteer dat er altijd wel mensen zijn die iets over jouw aanpassingen en nieuwe gewoontes te zeggen hebben. Mensen zullen je altijd voedsel blijven aanbieden of opmerkingen maken over je veranderende uiterlijk of je drukke schema door het trainen. Als je dit accepteert en je eigen keuzes maakt, dan kan jij echt al die foodsaboteurs aan!

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons