onze-img

Kracht & Herstel Extreme

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60
onze-img

Kracht & Herstel Light

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60

Hardlopen, HIIT en kracht workout in één

Nicky Butter 31 mei 2019
Hardlopen, HIIT en kracht workout in één

Hardlopen is een goede manier voor het verliezen van gewicht, trainen van het hart en verlagen van stress. Combineer het met HIIT en je hebt de perfecte workout. In een tijd wanneer we tijd tekort komen, is dit een snelle manier om al je spiergroepen aan te spreken.

We geven we je in deze blog een aantal voorbeelden hoe jij jouw hardloop workout tot een hoger level kunt tillen.

Buiten hardlopen , welke voordelen brengt dit met zich mee?

Buiten kun je veel meer dan je denkt. Je hebt een hoop obstakels, bankjes, trappen. Noem het maar op en je kunt er een toffe workout mee maken.
Als je HIIT combineert met hardlopen kun je zo een effectieve workout samenstellen.

Hardlopen & HIIT

HIIT is de afkorting van High Intensity Interval Training. Deze training is een vorm van cardio waarbij de oefeningen in intervallen worden uitgevoerd. Deze vorm wordt namelijk gebruikt voor afvallen. 

In deze periode ben je erg actief en de cardio is met een hoge intensiteit. Bij een HIIT workout is er sprake van een afterburn effect. Dit houdt in dat je 24 uur later nog meer calorieën verbruikt door de HIIT  training. Dit is voordelig als je aan het afvallen bent. Je verbruikt met HIIT ongeveer drie keer zoveel energie als met een normale training en houdt de stofwisseling goed op gang.

HIIT is naast het verbranden, ook ideaal voor het opbouwen van spieren en kracht opbouw.

Voorbeeld korte HIIT workout

Deel 1 

45 seconden per oefening
4 rondes in dit deel
60 seconden rust

1 – Jumping Jacks
2 – Jump Squat
3- Plank Side Touch 
4 – Mountain climbers 

Probeer zo veel mogelijk herhalingen te doen in één setje. Houd na 4 rondes even rust en haal goed diep adem om jouw hartslag weer te laten zakken. Ga daarna naar deel 2.

Deel 2

60 seconden per oefening
3 rondes in dit deel
60 seconden rust

1 – Burpee Push up 
2 – Goodmorning

Niet geheel onbelangrijk is het bijhouden van PR’s. Onthoud dus het aantal herhalingen per rondje en probeer dit de volgende keer weer te verbeteren! Zo houd je er een leuke challenge voor jezelf in en gaat het minder snel vervelen.

Voor de echte diehards

Ben jij nog niet helemaal gesloopt van je workout en wil je een stapje verder gaan? Neem dan voor onderweg een touw mee en doe nog een touwtjespring-workout. Het is een goede manier om vet te verbranden. Probeer dit 3 tot 6 minuten lang na de workout en ren daarna lekker het laatste stukje uit!

Extra energie voor je hardloop/HIIT workout

Wist je dat er supplementen zijn die je op weg kunnen helpen tijdens het behalen van jouw doelen? Als je bijvoorbeeld meer vet wilt verbranden of kracht wilt opbouwen kun je denken aan een preworkout of protein.

Als je tijd tekort komt en opzoek bent naar kwaliteit dan is SUPP24 dé oplossing. Geen poeders of shakebekers maar gewoon 1 handig 60ml flesje die je overal mee naar toe neemt. Het formaat is ontzettend handig, want tijdens het hardlopen wil je natuurlijk niet te veel bij je hebben. Wil je extra energie en goed herstellen, dan is het kracht en herstel pakket iets voor jou!

  • SUPP24 preworkout geeft je de kracht die je nodig hebt: Dit komt door ingredieenten als cafeïne, beta alanine, L-arganine etc. Doordat het vloeibaar is wordt het sneller opgenomen en kun je er binnen een kwartiertje tegenaan!
  • SUPP24 protein geeft je extra eiwitten. Namelijk 23 gram in één shot. Deze formule wordt ook nog eens beter opgenomen dan een shake, dit komt omdat het gehyrdoliseerd is. Normaal bestaat een eiwit uit 20 aminozuren die allemaal aan elkaar vast zitten als een soort slang. Als het gehydroliseerd is, dan is deze slang met aminozuren kort geknipt en zal daarom veel sneller in het lichaam worden opgenomen. Zo herstel je sneller en heb je minder spierpijn in vergelijking met een normale eiwitshake.

In het kracht en herstel pakket zitten van de preworkout en protein elk 12 shots. Deze is verkrijgbaar voor mannen en voor vrouwen.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons