Creatine voor vrouwen

Nicky Butter 14 maart 2018
Creatine voor vrouwen

Waarom vrouwen ook gewoon creatine kunnen gebruiken…

Creatine is een supplement wat toch vaker door mannen wordt gebruikt dan door vrouwen. Omdat het een lichaamseigen stof is en ook in onze voeding voorkomt, zoals in biefstuk en haring, staat creatine niet op de dopinglijst. Buiten dat, creatine is het meest onderzochte voedingssupplement. Doordat er veel onduidelijkheden bestaan over creatine en je er vocht van zou gaan vasthouden, is het misschien handig om daar even wat duidelijkheid in te scheppen.

Onderzoek heeft aangetoond dat creatine zorgt voor een toename in kracht en dat het de sportprestaties verbeterd. Er zijn een aantal fabels in de creatine wereld die we graag even om zeep willen helpen.

1. Van creatine wordt je een hulk

Creatine is geen wondermiddel. Het is niet zo dat als je creatine gaat gebruiken je een Hulk wordt. Daar is veel meer voor nodig. Namelijk, uren en uren in de gym aan de zware gewichten en daarnaast giga veel en gezond eten (bulken). Helaas hebben wij vrouwen te weinig van het hormoon testosteron en zullen wij nooit mega mega gespierd worden. Droger worden kan wel. Het lichaamsvet neemt dan af waardoor onze spieren beter zichtbaar worden. Je kunt wel creatine nemen om te zorgen dat je je sportprestaties verbeterd.

2. Van creatine houdt je vocht vast.

Vele vrouwen willen geen creatine nemen omdat ze bang zijn om te veel vocht vast te houden. Geloof het of niet maar uit onderzoek blijkt dat mannen die creatine nemen meer vocht vasthouden dan vrouwen. Wanneer je als vrouw de normale dosis creatine neemt is het beetje vocht wat je vasthoudt te verwaarlozen.

3. Het is niet veilig.

Creatine is een lichaamseigen stof en het meest onderzochte voedingssupplement. Daarnaast zit creatine ook in sommige voedingsmiddelen maar als je een fanatiek sporter bent is het soms lastig om extra hoeveelheden via je voeding binnen te krijgen. Dan is een creatine supplement als aanvulling wel aan te raden.

Zorg dat wanneer je überhaupt supplementen aanschaft deze wel NVZT gecertificeerd is, bij de shots van SUPP24 weet je dit zeker.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons
Door Nicky Butter 17 oktober 2022

Haaruitval: 3 redenen waarom je dit hebt en hoe je dit verhelpt

Haaruitval is ontzettend vervelend, maar ook normaal. Volgens de American Academy of Dermatology (AAD) verlies je gemiddeld tussen de 50
Door Nicky Butter 18 juli 2022

Eiwitten voor vrouwen: eet ik voldoende eiwitten?

Als volwassene heb je per dag ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Ben je zwanger of geef je