Creatine voor vrouwen

Nicky Butter 14 maart 2018

Waarom vrouwen ook gewoon creatine kunnen gebruiken…

Creatine is een supplement wat toch vaker door mannen wordt gebruikt dan door vrouwen. Omdat het een lichaamseigen stof is en ook in onze voeding voorkomt, zoals in biefstuk en haring, staat creatine niet op de dopinglijst. Buiten dat, creatine is het meest onderzochte voedingssupplement. Doordat er veel onduidelijkheden bestaan over creatine en je er vocht van zou gaan vasthouden, is het misschien handig om daar even wat duidelijkheid in te scheppen.

Onderzoek heeft aangetoond dat creatine zorgt voor een toename in kracht en dat het de sportprestaties verbeterd. Er zijn een aantal fabels in de creatine wereld die we graag even om zeep willen helpen.

1. Van creatine wordt je een hulk

Creatine is geen wondermiddel. Het is niet zo dat als je creatine gaat gebruiken je een Hulk wordt. Daar is veel meer voor nodig. Namelijk, uren en uren in de gym aan de zware gewichten en daarnaast giga veel en gezond eten (bulken). Helaas hebben wij vrouwen te weinig van het hormoon testosteron en zullen wij nooit mega mega gespierd worden. Droger worden kan wel. Het lichaamsvet neemt dan af waardoor onze spieren beter zichtbaar worden. Je kunt wel creatine nemen om te zorgen dat je je sportprestaties verbeterd.

2. Van creatine houdt je vocht vast.

Vele vrouwen willen geen creatine nemen omdat ze bang zijn om te veel vocht vast te houden. Geloof het of niet maar uit onderzoek blijkt dat mannen die creatine nemen meer vocht vasthouden dan vrouwen. Wanneer je als vrouw de normale dosis creatine neemt is het beetje vocht wat je vasthoudt te verwaarlozen.

3. Het is niet veilig.

Creatine is een lichaamseigen stof en het meest onderzochte voedingssupplement. Daarnaast zit creatine ook in sommige voedingsmiddelen maar als je een fanatiek sporter bent is het soms lastig om extra hoeveelheden via je voeding binnen te krijgen. Dan is een creatine supplement als aanvulling wel aan te raden.

Zorg dat wanneer je überhaupt supplementen aanschaft deze wel NVZT gecertificeerd is, bij de shots van SUPP24 weet je dit zeker.

Recente blogartikelen

By Nicky Butter 26 april 2022

Huidveroudering door de zon – Voorkom het met deze tips!

Het is zomer en waarschijnlijk zit je de aankomende weekenden lekker met je voetjes in het zand, terwijl de zonnestralen
By Nicky Butter 13 april 2022

Vitamines in de lente: Wat voor invloed heeft het op je lichaam?

Met het aanbreken van een nieuw lente seizoen verandert niet alleen de omgeving, maar ook in ons ​​lichaam zijn er
By Nicky Butter 14 maart 2022

Tips om je collageen te boosten!

Collageen zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft. Dát weet je misschien allang. Maar weet je ook hoe collageen werkt