0

5 tips voor een betere vetverbranding

  • Train intensiever

Vaak hebben we de neiging om iedere week dezelfde training uit te voeren en doen de oefeningen waar we goed in zijn. De spiergroepen waar we minder goed in zijn vermeiden we het liefst. Probeer vaker te variëren in je trainingen. Doe een keer dat kilootje extra of loop een keer een ander rondje. Fiets een keer een interval training of verzwaar je training door geheel andere oefeningen te doen. Zo krijgt je lichaam een nieuwe trainingsprikkel en zul je weer progressie gaan maken. Je zult sterker en beter worden maar ook je vetverbranding zal omhoog schieten.

  • Eet veel voeding met een hoge thermische waarde

Kortom voeding die lastiger te verteren is. Dit kost het lichaam meer energie en dus zal je vetverbranding erdoor gestimuleerd worden. Voeding wat veel eiwitten en vezels bevat zoals havermout, eieren, fruit en groenten doen het goed.

  • Drink veel water

Als je vet gaat verbranden moet je lichaam de afval stoffen ook kwijt. Hier is water voor nodig. Zorg dus dat je voldoende water drinkt gedurende de dag. Daarnaast blijft water de beste dorstlesser i.p.v. al die suikerhoudende dranken.

  • Eet voldoende calorieën

Als je te weinig calorieen eet zal je lichaam zuiniger omgaan met de energie die het heeft. Dit betekend dat het sneller in de spaarstand zal gaan en dus makkelijker vet zal gaan opslaan. Zorg dus dat je voldoende eet en niet te weinig. Probeer minimal 1500 kcal binnen te krijgen per dag.

  • Drink minder alcohol

Tsja…de feestdagen zijn voorbij en we hebben er van genoten. Alcohol. Het blijft een boosdoener, maar wel lekker. Alcohol remt de vetverbranding. Je lichaam kan het namelijk niet opslaan als energiebron en zal het dus als eerste gebruiken als brandstof. Nog voordat de suikers in je lichaam aangesproken worden en dat willen we niet. We willen namelijk dat de suikers in ons lichaam op raken zodat ons lichaam vet gaat verbranden.

Ook kun je als extra boost nog een Preworkout Women van SUPP24 gebruiken, deze bevat carnitine en groene thee extract welke ook weer zorgt dat de vetverbranding wordt gestimuleerd. Met deze 5 tips kun je alvast gaan beginnen om je doelen te bereiken. Het is de eerste stap!

Good luck.