onze-img

Fatburner

  • Bevordert de energiestofwisseling
  • Activeert de natuurlijke energie
  • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine
onze-img

Pre Workout Light

  • Ready to go Pre-Workout met 180mg Cafeïne
  • Activeert de natuurlijke energie in je lichaam
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
  • 100% Vegan, gluten- en lactosevrij

Vetverbranding stimuleren met deze 5 tips

Nicky Butter 09 april 2019
Vetverbranding stimuleren met deze 5 tips

Vetverbranding en afvallen? We willen het allemaal. Helaas is het niet altijd makkelijk en eet je het er sneller aan dan dat je het er af sport. Het lijkt dan soms ook een onmogelijke taak. Maar dat is het vaak niet, wanneer je een gezond en evenwichtig voedingspatroon aanhoudt en jezelf minstens 2 tot 5 keer naar de sportschool sleurt.

Snelle en effectieve manieren vinden om jouw vetverbranding te stimuleren? In deze blog geven we je 5 tips.

Train intensiever

Vaak hebben we de neiging om iedere week dezelfde training uit te voeren en doen de oefeningen waar we goed in zijn. De spiergroepen waar we minder goed in zijn vermijden we het liefst. Probeer vaker te variëren in je trainingen.

Doe een keer dat kilootje extra of loop een keer een ander rondje. Fiets een keer een interval training, doe mee aan een boksles of verzwaar je training door geheel andere oefeningen te doen. Zo krijgt je lichaam een nieuwe trainingsprikkel en zul je weer progressie gaan maken. Je zult sterker en beter worden maar ook je vetverbranding zal omhoog schieten.

Eet veel voeding met een ”hoge thermische waarde”

Kortom voeding wat lastiger te verteren is. Dit kost het lichaam meer energie en dus zal je vetverbranding erdoor gestimuleerd worden. Voeding wat veel eiwitten en vezels bevat zoals havermout, eieren, fruit en groenten doen het goed.

Drink veel water

Als je vet gaat verbranden moet je lichaam de afval stoffen ook kwijt. Hier is water voor nodig. Zorg dus dat je voldoende water drinkt gedurende de dag. Daarnaast blijft water de beste dorstlesser i.p.v. al die suikerhoudende dranken.

Eet voldoende calorieën

Als je te weinig calorieën eet zal je lichaam zuiniger omgaan met de energie die het heeft. Dit betekent dat het sneller in de spaarstand zal gaan en dus makkelijker vet zal gaan opslaan. Zorg dus dat je voldoende eet en jezelf vooral niet gaat uithongeren. Probeer minimaal 1500 kcal binnen te krijgen per dag.

Drink minder alcohol

Alcohol. Het blijft een boosdoener, maar wel lekker. Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: Alcohol remt de vetverbranding. Je lichaam kan het namelijk niet opslaan als energiebron en zal het dus als eerste gebruiken als brandstof. Nog voordat de suikers in je lichaam aangesproken worden en dat willen we niet.

We willen namelijk dat de suikers in ons lichaam op raken zodat ons lichaam vet gaat verbranden.

Extra boost nodig?

Ook kun je als extra boost nog een Preworkout Women van SUPP24 gebruiken, dit supplement geeft je een extra boost voor de training. Ook heeft SUPP24 een Fatburner in het assortiment, deze gebruik je bij voorkeur ‘s ochtends en bevat maar liefst 10 ingrediënten die de vetverbranding stimuleren en ondersteunen.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons