Blauwe bessen – banaan ice cream recept
Ingrediënten voor 2 porties:
- 2 rijpe bananen (hoe donkerder, hoe rijper, hoe beter)
- 175 gram bevroren blauwe bessen
- 50-100 ml kokosmelk (of andere melk, zoals amandelmelk)
- ½ limoen, sap
- 1 eetlepel ahornsiroop of honing
- Optioneel: kokosrasp
- Optioneel: Supp24 eiwitshot
Bereiding:
- Voor een betere ijsstructuur kun je de bananen in kleine stukjes snijden en een nacht in de diepvries leggen. Je kunt ze ook meteen gebruiken, maar dan is het ijs wat minder stevig.
- Doe alle ingrediënten behalve de kokosmelk in een krachtige blender of keukenmachine en maal tot dat alle stukjes er uit zijn. Voeg een beetje melk toe, tot dat je de structuur goed vindt. Hoe meer melk moe smoothie achter het ijs wordt.
- Serveer eventueel met wat havermout, verse blauwe bessen en wat kokosrasp of kokosflakes. Eet smakelijk!
Tip: Je kunt dit ijs natuurlijk ook met andere fruitsoorten maken, zorg er wel voor dat je bevroren fruit gebruikt voor het lekkerste ijs! Als je nog een shot supp24 toevoegt, krijg je meteen wat extra eiwitten binnen!
Bron : Gezonde Recepten
Volg ons