onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen
onze-img

Fatburner

 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Activeert de natuurlijke energie
 • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine

Bioperine in Skin Collagen: Wat doet het? Ingrediënten highlight

Nicky Butter 24 augustus 2020
Bioperine in Skin Collagen: Wat doet het? Ingrediënten highlight

Omdat wij het altijd fijn vinden om te weten wat er in onze producten zit en we dit graag met onze lezers en klanten delen, staat nu: Bioperine in de spotlight. Een vrij onbekend extract, maar toch ontzettend werkzaam en onmisbaar voor ons. Wat het doet en waarom het in Skin Collagen zit? Dat leggen we je uit in deze blog.

Wat is bioperine?

Bioperine is een extract welke wordt verkregen uit de zwarte peper vrucht. Oorspronkelijk geteeld uit de vochtige, en voedselrijke bodem regio’s van Zuid-India. Deze peperbessen worden vaak net geoogst voor het rijpen, daarna in de zon gedroogd om de perfecte rijpheid en kwaliteit te waarborgen. De reden dat Skin Collagen soms een licht, scherpe smaak kan hebben komt dan ook door: Bioperine.

Het wordt ook wel piperine genoemd, dit is het actieve ingrediënt in het extract. Het extract is in gepatenteerde vorm klinisch getest in de Verenigde staten.  Bioperine® is een vervaardigd en geregistreerd commercieel product.

Het verbetert de biologische beschikbaarheid aanzienlijk van verschillende supplement voedingsstoffen, door verhoogde absorptie. Met andere woorden komt het erop neer, dat bioperine de opname van alle vitamines, mineralen en overige stoffen in Skin Collagen enorm bevordert. Wanneer je dit niet zou toevoegen, wordt er vaak slechts een fractie van de stoffen echt goed opgenomen.

Versterking van de opname

Zoals hierboven aangegeven, versterkt bioperine de opname van Skin Collagen. Het is een super sterk extract, welke 95% werkzame stof bevat. Normale zwarte peper bevat slechts 3 tot 5% werkzame stof.

Wat voor effecten heeft bioperine nog meer?

Naast dat bioperine de opname bevordert, heeft het nog vele extra positieve bijwerkingen:

 • Het versterkt het immuunsysteem. Een studie uit 2010 concludeert dat bioperine niet alleen: ontstekingsremmende, antioxiderende, antibacteriële en koortsverlagende eigenschappen kan bevatten, maar ook immuunsysteem verbeterende eigenschappen.
 • Verhoogd dopamine en serotonine gehalte: Het is mogelijk dat Piperine ook helpt om de dopamine- en serotoninespiegel te verbeteren. De voedingsstof werkt nauw samen met deze chemicaliën, waardoor hun niveaus worden verhoogd. Dit kan mensen helpen om positievere gevoelens te krijgen, deels omdat ze betrokken zijn bij het belonen van mensen met deze gevoelens.
 • Betere mentale gesteldheid + beter geheugen: Zoals hierboven vermeld, kan Piperine de neurotransmissie van bepaalde chemicaliën verbeteren. Twee van dergelijke chemicaliën – serotonine en bèta-endorfine – spelen een belangrijke rol bij het geheugen. Met een verhoogde aanwezigheid van deze chemicaliën in hun lichaam, is het mogelijk dat mensen hun geheugen in het algemeen kunnen verbeteren, iets waar veel mensen naar streven naarmate ze ouder worden (lees hier ook: Hoe sporten jou een gelukkiger mens kan maken)

Versterking van andere uitvoerende functies

Behalve dat het je geheugen helpt, kan bioperine ook enkele andere uitvoerende functies versterken. Dat kan betekenen dat u uw aandacht en redeneervaardigheden verbetert. Samen met jouw algehele motivatie. Met andere woorden, Bioperine kan mogelijk bijdragen aan het verbeteren van uw algehele productie en het aanscherpen van mentale vermogens.

Degenen die zich mentaal traag voelen en niet gemotiveerd zijn, kunnen een boost krijgen met een toegevoegde hoeveelheid Bioperine. De voedingsstof kan ook een rol spelen bij het beheersen van stressniveaus, waardoor mensen kunnen ontspannen naarmate ze productiever worden. Bron: Science Direct

Alles bij elkaar, maakt het bioperine dus tot een zeer krachtig extract.

Is bioperine veilig te gebruiken?

Ja zeker, bioperine is heel veilig en heeft van de Sabinsa Corporation een GRAS status mogen ontvangen. GRAS staat voor: Generally Recognized As Safe. Dit is onderzocht in een onafhankelijk panel van wetenschappers.

Bioperine en de Skin Collagen shots

Bij het lezen van deze blog ben je hopelijk wat wijzer geworden over waarom we nou eigenlijk bioperine gebruiken. De hoofdreden is natuurlijk voor de verbeterde opname. Ben je benieuwd geworden naar het product en wil je het zelf eens proberen? Kies dan voor de 60 dagen kuur.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons
Door Nicky Butter 17 oktober 2022

Haaruitval: 3 redenen waarom je dit hebt en hoe je dit verhelpt

Haaruitval is ontzettend vervelend, maar ook normaal. Volgens de American Academy of Dermatology (AAD) verlies je gemiddeld tussen de 50
Door Nicky Butter 18 juli 2022

Eiwitten voor vrouwen: eet ik voldoende eiwitten?

Als volwassene heb je per dag ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Ben je zwanger of geef je