Beautytip : Top 3 voor een egale en gezonde huid

In deze blog helpen wij jou met de beautytip top 3 naar een egale en gezonde huid!

Een egale en gezonde huid, wie wil dat nu niet? Helaas hebben veel vrouwen (en mannen) last van onzuiverheden, een ongelijkmatige huidteint, een doffe en vale huid of vroegtijdige huidveroudering. Denk je dat een egale huid niet is weggelegd voor jou? Think again!

Beautytip 1: Start from the inside

De allerbelangrijkste beautytip voor het verkrijgen van een egale huid; werk aan de gezondheid van je lichaam. De huid is daar namelijk een directe weerspiegeling van. Veel huidproblemen ontstaan als reactie op ongezond eten, te weinig slaap, een tekort aan vitamines en mineralen, stress of ontstekingsprocessen.

Suiker, verkeerde vetten (verzadigde vetten en transvetten), alcohol, nicotine, bewerkte voeding en zout zijn schadelijk voor het lichaam. Wanneer de lever en nieren overbelast raken doordat ze schadelijke stoffen afbreken, kunnen deze afvalstoffen ook via de huid naar buiten komen. Het resultaat zijn ontstekingen zoals mee-eters en puistjes.

Drink voldoende water, zo een 1,5 liter tot 2 liter per dag, zodat je het lichaam helpt met het afvoeren van afvalstoffen.

Eet gezonde producten zoals noten en zaden, avocado, knoflook, groene thee, broccoli, zalm, tomaten of eieren. Deze voedingsmiddelen staan erom bekend dat zij de huidkwaliteit verbeteren. Naast gezonde voeding is een goede nachtrust, zo min mogelijk stress en sporten ook belangrijk.

Met skin collagen pak je een onzuivere huid en huidproblemen aan. Skin collagen is een supplement die hoogwaardige, effectieve ingredieenten bevat die de huid voeden van binnenuit. Zoals: Viscollageen, hyaluronzuur, 11 soorten vitamines en 3 soorten mineralen. Je neemt het elke dag als shot, waardoor de huid en het lichaam iedere dag opnieuw worden voorzien van essentiële stoffen die huidveroudering tegengaan. Meer weten? Klik hier!

Beautytip 2: Reinig je gezicht altijd twee keer per dag

Na je lichaam gezond houden is dit toch wel de allerbelangrijkste tip! Wanneer je niet op de juiste manier of helemaal niet je huid reinigt, zal dit de kwaliteit van de huid zeker geen goed doen. Gedurende de dag raken we vaak (ongemerkt) ons gezicht aan. Bacteriën van de handen worden zo overgebracht naar het gezicht. Daarnaast dragen veel mensen make-up en scheidt de huid talg (vet) af. Aan het einde van de dag heb je een mooi laagje vuil verzameld, waar sommige dus gewoon mee gaan slapen!

Ook in de ochtend is het belangrijk je gezicht te reinigen. De nacht is de regeneratieve periode van de huid. De huid werkt hard om schade die gedurende de dag is ontstaan, te verminderen. Afvalstoffen zijn het resultaat. Daarnaast zweet je best veel; en dus sta je op met een laagje vet, zweet en afvalstoffen op je gezicht!

Bovenstaande situaties zorgen niet alleen voor huidverstopping en de daarbij horende ontstekingen, door het laagje aan vet en vuil kunnen werkstoffen uit cosmetica nog maar moeilijk in de huid doordringen. Zonde van je dure crème dus!

Laat je door de schoonheidsspecialist informeren welke reiniging voor jou het beste is.

Beautytip 3: Beschermen

Nu dat het zonnetje zich steeds vaker laat zien, is deze tip erg belangrijk. De allerbeste anti-aging crème die er namelijk is, is een SPF. Alhoewel de zon ook veel voordelen kent, is het de nummer 1 oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Met name UVA-stralen zijn in dit geval de grote boosdoener, deze dringen door glas en bewolking heen (!), waar ze diep in de huid doordringen en zorgen voor een chemische reactie. De cellen raken onherroepelijk beschadigd; rimpels, lijnen en pigmentvlekken zijn het resultaat. Bescherm je huid altijd met een goede zonbescherming, ook wanneer de zon niet schijnt!

Skin Collagen, je dagelijkse beauty drink (abonnement)

KOOP NU Vanaf: 36,00 / maand