onze-img

Kracht & Herstel Extreme

 • Energie voor en herstel na je workout
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60
onze-img

Kracht & Herstel Light

 • Energie voor en herstel na je workout
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60

7 minute workout: Alles wat je er over moet weten

Nicky Butter 20 juni 2019
7 minute workout: Alles wat je er over moet weten

De 7 minute workout is de afgelopen tijd super populair geworden. Zeker nu er nog steeds sprake is van te weinig beweging. Zo is onder andere zitten: ”het nieuwe roken”. Als Nederlanders moeten we veel meer bewegen maar een ”gebrek aan tijd” maakt dit het voor vele onmogelijk.

Hoe kan dit dan beter en nog sneller, dan met de 7 minute workout.

Waarom is de 7 minute workout effectief?

“There’s very good evidence” that high-intensity interval training provides “many of the fitness benefits of prolonged endurance training but in much less time,” says Chris Jordan, the director of exercise physiology at the Human Performance Institute in Orlando (Bron New York Times)

In een aantal onderzoeken laten ze zelfs zien dat een paar minuten trainen met een maximale intensiteit, moleculaire veranderingen in spieren produceert die vergelijkbaar zijn met die van meerdere uren rennen of fietsen.

Intervaltraining vereist echter intervallen; die extreem intense activiteit moet worden vermengd met korte perioden van herstel. Het herstel word gedeeltelijk geleverd door een rustperiode van 10 seconden tussen oefeningen.

De oefeningen moeten snel achter elkaar worden uitgevoerd, met 30 seconden voor elk. Die zeven minuten van de workout zouden in één woord onaangenaam moeten zijn. Het voordeel is wel dat je na zeven minuten klaar bent.

Hoe zit de 7 minute workout in elkaar?

7-minute-workout

 1. Jumping jacks
 2. Wall sits
 3. Push-Up
 4. Abdominal crunch
 5. Step up onto chair
 6. Squat
 7. Tricpes dip on chair
 8. Plank
 9. High knees running in place
 10. Lunge
 11. Pus up and rotation
 12. Side plank

Bij het doen van de oefeningen heb je een stoel, een muur en een timer nodig. Doe elke oefening 30 seconden lang, zo snel mogelijk. Tussen elke oefening zit 10 seconden rust. Op deze manier train je elke spiergroep in je lichaam in slechts enkele minuten.

Werkt het nou echt?

Het doen van de 7 minute workout is effectief, maar je zult er geen kilo’s mee af gaan vallen. Dat doe je wel door een balans te vinden tussen goede beweging en gezonde voeding. Dit laatste is natuurlijk het meest effectieve voor het verliezen van kilo’s. Het trainen is slechts een hulpmiddel om sneller calorieën te verbranden en strakker in je vel te zitten.

Sneller herstellen voor je volgende workout

We beginnen dus met de juiste voeding en genoeg rust tijdens en na de training. Dit is je basis en dit zal je helpen om te herstellen. Daarnaast kun je gebruik maken van supplementen om zo het herstelproces te ondersteunen en te versnellen.

Bij gebruik van SUPP24 Proteïn, zorg je voor het herstel en vernieuwing van weefsel, spieren en botten na de training. De supplementen bevatten gehydrolyseerde eiwitten, dit houdt in dat de eiwitten klein zijn gemaakt. Zo klein, dat deze binnen 15 minuten door de spieren word opgenomen en je daardoor dus minder spierpijn zal hebben. Wil je meer weten over spierherstel? Lees dan hier verder.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons
Door Nicky Butter 17 oktober 2022

Haaruitval: 3 redenen waarom je dit hebt en hoe je dit verhelpt

Haaruitval is ontzettend vervelend, maar ook normaal. Volgens de American Academy of Dermatology (AAD) verlies je gemiddeld tussen de 50
Door Nicky Butter 18 juli 2022

Eiwitten voor vrouwen: eet ik voldoende eiwitten?

Als volwassene heb je per dag ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Ben je zwanger of geef je