onze-img

Kracht & Herstel Light

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60
onze-img

Kracht & Herstel Extreme

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60

4 tips voor meer spiermassa

Nicky Butter 03 april 2019
4 tips voor meer spiermassa

Het aankomen in massa is geen enkel probleem, het enige wat je hoeft te doen is meer calorieën eten, en je komt aan. Maar als je specifiek op zoek bent naar spiermassa, zónder in vet aan te komen, dan heb je een specifieker plan van aanpak nodig. Van het voedsel dat je eet tot de duur, frequentie en soorten trainingen die je uitvoert. Elk onderdeel zal een aanzienlijke invloed hebben op je vermogen om lean muscle mass aan te komen. De volgende tips zullen je helpen om er deze zomer strak maar gespierd uit te zien.

1. Meer trainen

Twee keer per week naar de sportschool gaan is prima om de huidige spiermassa te behouden. Wil je echter meer in spiermassa aankomen? Dan kun je overwegen om je trainingsfrequentie te verhogen tot 4-5 keer per week. Let er dan wel op dat de trainingen iets intensiever maar wel korter moeten zijn om beter te kunnen herstellen De verhoogde prikkels zijn hierin nuttig bij het creëren van massa.

2. Variëren van de trainingen

Hoewel het waar is dat sets van 8 tot 12 reps erg effectief zijn om spieren te kweken, heeft je lichaam uitdaging nodig om te veranderen. Kies ervoor om een aantal trainingen je reps te verhogen, supersets te doen of juist het gewicht te verhogen en de herhalingen verminderen. Het variëren hierin is belangrijk om je lichaam zo nu en dan een nieuwe trainingsprikkel te geven.

3. Focus op compound oefeningen

Compound oefeningen zoals squats, deadlifts, overhead-press en pullups gebruiken veel spiermassa en leveren heel veel voordelen op voor massavorming. Tijdens deze oefeningen kun je namelijk veel meer gewicht tillen, wat meer spiermassa oplevert.

4. Focus op herstel

Laatst schreven we over herstel en hoe belangrijk het is.

”Trainen is belangrijk, maar herstellen is nog veel belangrijker. Nu begint namelijk het echte werk.

Eerder las je al dat intensief trainen beschadigingen kunnen veroorzaken. In het herstelproces gaat je lichaam deze kleine beschadigingen in je spieren ‘repareren’. Op de plek van de beschadiging komt een dikker en sterker laagje. Je lichaam doet dit, om een volgende keer beter voorbereid te zijn op de belasting van die spier, dus het tillen van gewicht. Hierdoor kunnen je spieren op de lange termijn meer gewicht tillen. Ze zijn dan sterker geworden.”

Naast rust is ook de juiste voeding en consistent slapen erg belangrijk (min 8-9 uur per nacht).

Zet hem op!

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons